Αγαπητοί γονείς  Καλή Χρονιά ,

Σας καλωσορίζουμε στην 6η συνάντηση της Σχολής Γονέων  και  1η  για το νέο έτος  την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων ( Κισσάβου 11 )- (ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΕΣΤΩΡ ΙΣΟΓΕΙΟ)

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Αγκαλιάζοντας την εμπειρία της απώλειας εγκυμοσύνης»

Οι απώλειες εγκυμοσύνης είναι αρκετά συχνές, για να μην μιλάμε για αυτές. Ήρθε η ώρα να δούμε κατάματα τους ανθρώπους που βιώνουν τέτοιες εμπειρίες, να τους αγκαλιάσουμε, να τους στηρίξουμε, και να τιμήσουμε το βίωμά τους, και το μωρό τους που δεν πρόλαβε να δει το φως αυτού του κόσμου, αλλά υπήρξε, και θα υπάρχει για πάντα στις καρδιές των γονιών του.

Σε αυτή την συνάντηση θα ακουμπήσουμε τα εξής θέματα:

Γιατί είναι σημαντικό να μιλάμε για τις απώλειες αυτές:

-Οι φράσεις και οι συμπεριφορές που μας πληγώνουν και πώς να τις διαχειριστούμε

-Τρόποι διαχείρισης του πένθους

-Αυτοφροντίδα μετά την απώλεια

*Ο όρος “Απώλεια εγκυμοσύνης” χρησιμοποιείται για να περιγράψει συνοπτικά τις εμπειρίες αποβολής, θνησιγένειας, διακοπής κύησης, υπογονιμότητας, νεογνικής απώλειας.

Εισηγήτρια: Μαρία Στραγαλινού – Βοηθός μητρότητας περιγεννητικού πένθους, και Εκπαιδεύτρια πένθους.

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Μαρία Στραγαλινού, είναι μητέρα 2 παιδιών, του Χρήστου που γεννήθηκε το 2012, και ενός ακόμη που όμως δεν κράτησα ποτέ στα χέρια μου.

Η απώλεια της δεύτερης εγκυμοσύνης μου το 2017, λίγο πριν μπω στον 8ο μήνα της κύησης, μου έδωσε πολύ πόνο, και παράλληλα άνοιξε νέες πτυχές στη ζωή μου: μία από αυτές ήταν να εκπαιδευτώ και να πιστοποιηθώ ως βοηθός μητρότητας τοκετού με ειδίκευση στο περιγεννητικό πένθος (birth and bereavement doula SBD) από τον αμερικάνικο φορέα Stillbirthday, και έχω εκπαιδευτεί ως βοηθός μητρότητας εγκυμοσύνης, τοκετού και λοχείας από τον Ελληνικό Σύλλογο Βοηθών μητρότητας Ελλάδας (του οποίου είμαι και μέλος). Έτσι γεννήθηκε το 2019 το “Love and Grief”, μέσα από το οποίο στηρίζω γυναίκες και ζευγάρια με εμπειρίες περιγεννητικής απώλειας. Είμαι επίσημη συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas και expert στην πρώτη ολιστική πλατφόρμα γονεϊκότητας Project Parenting. Το 2022 μετά από την σχετική εκπαίδευση, πιστοποιήθηκα ως Εκπαιδεύτρια πένθους από τον κορυφαίο ειδικό στο πένθος David Kessler.

Περισσότερα στην σελίδα www.loveandgrief.gr 

Ραντεβού λοιπόν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 στις 18.00, στο  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (ΚΙΣΣΑΒΟΥ 11) για τη 6η δωρεάν ομιλία της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων, για τη σεζόν 2022-23.

 

Προηγούμενο άρθροΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 από τις 09.30-15.00 σε συνεργασία με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ , θα διεξαχθεί έλεγχος COVID-19 στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου μας.
Επόμενο άρθροΚοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Δήμου Βριλησσίων 29.01.2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων