Αγαπητοί γονείς ,

Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη σε εσάς και τις οικογένειές σας  ,

Σας καλωσορίζουμε στην 10η συνάντηση της Σχολής Γονέων  την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων ( Κισσάβου 11 )- (ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΕΣΤΩΡ ΙΣΟΓΕΙΟ).

Αλλαγή ομιλήτριας

Συνάντηση με θέμα:

Ομιλήτρια: Θάλεια Χατζηβασιλείου -Λογοθεραπεύτρια

Τίτλος ομιλίας: “Χρειάζεται το παιδί μου λογοθεραπεία;”

Χρειάζεται το παιδί μου Λογοθεραπεία;

Η ανάπτυξη της αλληλεπίδρασης των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας με τους συνομηλίκους τους, καθώς και με ενήλικες, μπορεί να ποικίλει και αποτελεί μία σύνθετη διαδικασία, που συχνά εγείρει ερωτήματα. Η εξέλιξη της μαθησιακής προόδου των παιδιών ενδέχεται, επίσης, ενίοτε να προκαλεί προβληματισμούς σε γονείς και εκπαιδευτικούς τόσο για το ακαδημαϊκό μέλλον των παιδιών όσο και για την κοινωνικοσυναισθηματική τους ευημερία.

o          Τι χρήζει προσοχής και διερεύνησης;

o          Ποιος ο ρόλος των γονέων;

o          Ποιος ο ρόλος των εκπαιδευτικών;

o          Ποιος ο ρόλος των λογοθεραπευτών και άλλων ειδικών;

o          Πώς μπορεί ένα παιδί να ωφεληθεί εάν ενισχυθούν οι ικανότητές του σχετικά με την ομιλία, τον λόγο (προφορικό και γραπτό), και την επικοινωνία του γενικότερα;

 

Σύντομο βιογραφικό:

Η Θάλεια Χατζηβασιλείου εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια από το 2010. Οι ακαδημαϊκές της σπουδές περιλαμβάνουν πτυχίο Λογοθεραπείας (Queen Margaret University, Σκωτία) και μεταπτυχιακό τίτλο στις Γλωσσικές Διαταραχές (University of Essex, Αγγλία).

Η κλινική της πείρα αφορά στην αξιολόγηση και την παρέμβαση σε διαταραχές λόγου και ομιλίας σε παιδιατρικό πληθυσμό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκπαίδευση επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας σε παιδιά με βαρηκοΐα. Η επαγγελματική της επιμόρφωση αφορά σε σεμινάρια σχετικά με τις διαταραχές επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας, όπως το πρόγραμμα έμμεσης θεραπείας Π.Εξ.Σ.Ε και το σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας PECS. Είναι γνώστης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και η πτυχιακή της εργασία πάνω στις μορφολογικές ικανότητες ενός παιδιού με βαρηκοΐα συμμετείχε με ανακοίνωση στο workshop του International Speech Communication Association (ISCA) το 2010.

Από το 2010 συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών, στο τμήμα της Λογοθεραπείας, ως καθηγήτρια και επόπτρια κλινικής πρακτικής φοιτητών, και σε πιστοποιημένα προγράμματα μετεκπαίδευσης ενηλίκων που αφορούν την ειδική αγωγή. Έχει συνεργαστεί με την Ένωση Κωφών Ελλάδος, σε πρόγραμμα υποστήριξης γονέων και παιδιών με βαρηκοΐα (2015-2019). Το 2015 συμμετείχε στη δημιουργία της ομάδας Στέγη Λόγου, της οποίας οι δράσεις συμπεριλαμβάνουν ομιλίες ενημέρωσης και εποπτείες εκπαιδευτικών σχετικά με την ανάπτυξη της γλώσσας, και παρεμβάσεις στην σχολική τάξη για την ενσωμάτωση των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

 

Ραντεβού λοιπόν την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 στις 18.00, στο  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (ΚΙΣΣΑΒΟΥ 11) για τη 10η δωρεάν ομιλία της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων, για τη σεζόν 2022-23.

Προηγούμενο άρθρο10η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ 21.04.2023 ΣΤΙΣ 18.00 ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Επόμενο άρθροΔωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης στον Δήμο Βριλησσίων 5.5.2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων