Γιατί είναι σημαντική η πρωτεΐνη στη διατροφή σας;
Λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή σας; Ενώ μπορείτε να προσέχετε την πρόσληψη θερμίδων, ζάχαρης και αλατιού, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη καθώς κατέχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και τη συντήρηση κάθε κυττάρου στο σώμα μας.
Τροφοδοτεί τα κύτταρα μας και το σώμα μας.
Είναι σημαντικό για τα άτομα να καταναλώνουν πρωτεΐνη κάθε μέρα και σε κάθε γεύμα. Η ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης παίζει ρόλο στη διατήρηση των κυττάρων σας σε καλή κατάσταση και θα πρέπει να αποτελεί μέρος του καθημερινού σας προγράμματος για τη διατήρηση της υγείας και της ευζωίας.
Η πρωτεΐνη αποτελείται από αμινοξέα, κοινώς γνωστά ως δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών. Θεωρείται επίσης μακροθρεπτικό συστατικό , που σημαίνει ότι χρειάζεστε σχετικά μεγάλες ποσότητες για να παραμείνετε υγιείς.
?Ακολουθούν πέντε επιτακτικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη κάθε μέρα:
1.Η πρωτεΐνη είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο των οστών, των μυών, του χόνδρου και του δέρματος. Στην πραγματικότητα, τα μαλλιά και τα νύχια σας αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνη.
2.Το σώμα σας το χρησιμοποιεί για να χτίσει και να επισκευάσει ιστούς.
3.Τα ερυθρά αιμοσφαίρια περιέχουν μια πρωτεΐνη που μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα. Αυτό βοηθά στην παροχή σε ολόκληρο το σώμα σας με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.
4.Περίπου η μισή διατροφική πρωτεΐνη που καταναλώνετε κάθε μέρα πηγαίνει στη δημιουργία ενζύμων, τα οποία βοηθούν στην πέψη των τροφών και στη δημιουργία νέων κυττάρων και χημικών ουσιών του σώματος.
5.Η πρωτεΐνη παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των ορμονών, ειδικά κατά τη μεταμόρφωση και την ανάπτυξη των κυττάρων κατά την εφηβεία.
?Πώς η πρωτεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε σε επιθυμητά επίπεδα σωματικού βάρους;
Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες έχει πολλά οφέλη για τη φυσική κατάσταση, όπως:
✅Γρήγορη αποκατάσταση μετά από άσκηση και/ή τραυματισμό
✅Μείωση της απώλειας μυϊκής μάζας
✅Βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους
,✅Καταπολεμά την πείνα
Η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες μας κρατούν χορτάτους περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν νιώθετε την επιθυμία να τρώτε τόσο συχνά. Αυτό βοηθά στη διατήρηση του βάρους χαμηλά ενώ τροφοδοτεί τα κύτταρα μας με τα σωστά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.
✅Η κατανάλωση πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα βοηθά στην ομαλή αύξηση του σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα να υποβοηθείται η διαδικασία πέψης και να απορροφώνται ομαλότερα και αργότερα τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά με αποτέλεσμα να ερχόμαστε γρηγορότερα σε κορεσμό. Έτσι μπορούμε να ελέγχουμε το σωματικό μας βάρος στα επιθυμητά επίπεδα περιορίζοντας τη συνεχή ανεπιθύμητη ανάγκη για κατανάλωση γευμάτων τα οποία είναι κυρίως γλυκά λόγω των απότομων αλλαγών στα επίπεδα σακχάρου αίματος.
Προηγούμενο άρθροΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Επόμενο άρθροΔωρεάν εξέταση HIV & Ηπατίτιδας Β & C για τον μήνα Ιούλιο (1.7.2022) στον Δήμο Βριλησσίων από την PRAKSIS!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων