✅Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε σωστά τη χρήση του self test που από τη Δευτέρα θα μπει στη ζωή των μαθητών και των εκπαιδευτικών όλης της χώρας.
?Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα με τη σωστή σειρά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τεστ στους μαθητές και εκπαιδευτικούς? πρέπει να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Κυριακή και Τετάρτη και να ?προσκομίζετε στο σχολείο το σχετικό πιστοποιητικό αρνητικού τεστ κάθε ✅Δευτέρα και ✅Πέμπτη.
?Ξεκινάμε Την διαδικασία
?Προετοιμάστε την περιοχή δοκιμής και αποσυσκευάστε τον εξοπλισμό σας.
?Πάρτε το δείγμα του επιχρίσματος (μόνο με ρινικό στυλεό).
?Επεξεργαστείτε το δείγμα σας και περιμένετε 15 λεπτά.
?Διαβάστε το αποτέλεσμα.
?Απορρίψτε με ασφάλεια τον εξοπλισμό δοκιμής
?Θυμηθείτε, φυλάξτε το κιτ δοκιμής σε θερμοκρασία δωματίου – όχι σε άμεσο ηλιακό φως και όχι σε ψυγείο ή καταψύκτη. ?Κρατήστε το κιτ δοκιμής μακριά από παιδιά.
?Τι κάνω εάν βγει θετικό το τεστ;
Μπορείτε να υποβληθείτε σε δεύτερο δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου προς επιβεβαίωση του πρώτου και για να αποκτήσετε τα νόμιμα δικαιώματα που απορρέουν από τη νόσο με COVID-19.
?Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες. Η λήψη του τεστ μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε λίγο άβολα και ασυνήθιστα.
?Πλύνετε καλά τα χέρια σας για 20 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας σαπούνι και ζεστό νερό. ?Αυτό γίνεται ώστε να μην μολύνετε το κιτ δοκιμής. ?Στεγνώστε τα χέρια σας.
?Καθαρίστε και στεγνώστε μια επίπεδη επιφάνεια, όπου θα κάνετε τη δοκιμή.
?Αποσυσκευάστε τον σφραγισμένο εξοπλισμό δοκιμής για μία δοκιμή και τοποθετήστε τον στην καθαρή επίπεδη επιφάνεια. ?Ελέγξτε το περιεχόμενό σας. ?Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή δοκιμής διαθέτει μπατονέτα και ?Το διάλυμα εξαγωγής δεν είναι κατεστραμμένο, σπασμένο ή ξεπερασμένο.
?Χρησιμοποιήστε τη λίστα ελέγχου του κιτ δοκιμής για να δείτε ότι δεν λείπει κάτι από τη συσκευασία.
?“Φυσήξτε” απαλά τη μύτη σας σε έναν ιστό για να απαλλαγείτε της περίσσειας βλέννας.
?Πλύνετε και στεγνώστε ξανά τα χέρια σας (ή χρησιμοποιήστε αντισηπτικό εάν είναι διαθέσιμο).
?Φέρε το στυλεό στο σφραγισμένο περιτύλιγμα μπροστά από εσένα. ?Εντοπίστε το μαλακό, υφασμάτινο άκρο του στυλεού.
?Χρησιμοποιήστε ένα μικρό δοχείο (π.χ. ένα καθαρό φλιτζάνι) για να διατηρήσετε το σωλήνα εξαγωγής σε όρθια θέση και να αποτρέψετε τη διαρροή.
?Ξεβιδώστε το καπάκι και ανοίξτε το δοχείο με το υγρό.
?Τοποθετήστε 6 σταγόνες μόνο στο μικρό σωλήνα εξαγωγής. ?Προσπαθήστε να αποφύγετε να αγγίξετε το σωλήνα με το μπουκάλι. ?Ξαναβάλτε το καπάκι στο δοχείο με το υγρό.
?Πάρτε το σακουλάκι με το στυλεού σας, ανοίξτε τη συσκευασία και βγάλτε απαλά το στυλεό. ?Μην αγγίζετε το άκρο του υφάσματος του στυλεού.
?Βάλτε το στυλεό απαλά σε ένα ρουθούνι, μπορεί να αισθανθείτε ελαφρά αντίσταση (εισάγετε περίπου 1,5 εκατοστό. ?Περιστρέψτε το μάκτρο 10 φορές αργά κατά μήκος του μέσα στο ρουθούνι. Αφαιρέστε το στυλεό και ?επαναλάβετε 10 φορές και στο άλλο ρουθούνι.
?Τώρα βάλτε το βαμβακερό άκρο στυλεού στο κάτω μέρος του σωλήνα που ρίξατε προηγουμένως τις σταγόνες.
?Πιέστε ελαφρά με τα δάκτυλά σας στην άκρη του σωλήνα, ενώ περιστρέφετε τον στυλεό για να αποσυμπιέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό.
?Κλείστε με το πώμα τον σωλήνα.
?Γυρίστε το σωλήνα ανάποδα (μέσα στην πλακέτα) και πιέστε ελαφρά για να πάρετε 3 με 4 σταγόνες από το δείγμα.
?Τοποθετήστε το τεστ σε μια επίπεδη επιφάνεια για 15 λεπτά. ?Ρυθμίστε ένα ρολόι, χρονόμετρο ή ρολόι και περιμένετε ?15 λεπτά για να δείτε έπειτα τα αποτελέσματα
?Διαβάζοντας τα αποτελέσματά σας
Αφήστε το τεστ σας για όλο τον χρόνο ανάπτυξης για να έχετε ένα ακριβές αποτέλεσμα. ?Μην διαβάστε τα αποτελέσματά σας πριν τα 15 λεπτά. ?Εάν η δοκιμαστική συσκευή αφεθεί περισσότερο χρόνο μπορεί να λάβετε ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα και θα χρειαστεί να επαναλάβετε το τεστ.
?Θετικό αποτέλεσμα
Δύο γραμμές – ακόμη και αχνές γραμμές – υποδεικνύουν ότι το τεστ είναι θετικό.
?Αρνητικό αποτέλεσμα
Μία γραμμή. Αυτό δείχνει ότι το τεστ είναι αρνητικό.
⚫Μη έγκυρο αποτέλεσμα
Η δοκιμή απέτυχε και πρέπει να επαναληφθεί.
?Εάν παρόλα αυτά δεν είστε σίγουροι ότι έχετε πραγματοποιήσει σωστά τη διαδικασία, απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ώστε να σας υποβάλει στο γνωστό σε όλους μας tεστ ταχείας ανίχνευσης του αντιγόνου (Rapid Test).
Προηγούμενο άρθροΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :⭕ Αποτελέσματα δειγματοληπτικού ελέγχου covid-19 στην πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια στις 7/4/2021
Επόμενο άρθρο?Αρνητικοί οι 390 εργαζόμενοι όλων των δημοτικών μονάδων που υπεβλήθησαν σε έλεγχο covid test στο Δήμο Βριλησσίων !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων