Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων ως Επιχειρησιακό Κέντρο διαχείρισης του COVID-19 έκλεισε ένα χρόνο αδιάλειπτης στήριξης του πληθυσμού σε όλα τα επίπεδα όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα και συνεχίζει ….
?Τον Ιούλιο του 2020 η δομή απέκτησε μόνιμο ιατρό χειρουργό ορθοπεδικό .
?Τον Σεπτέμβριο του 2020 η δομή αναγνωρίστηκε από την ΗΔΙΚΑ ως επίσημος φορέας ιατρικής συνταγογράφησης.
?Η εθελοντική προσφορά ιατρικών ειδικοτήτων παρέμεινε ενεργή και η κίνηση των ιατρικών επισκέψεων διαμορφώνεται ως εξής κατά την διάρκεια του ενός έτους covid-19 με συνεχόμενη εξυπηρέτηση ασθενών στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και με κατ οίκον εξετάσεις ο Ορθοπεδικός Ιατρός:
?Οι ειδικότητες που εξυπηρετούνται είναι Ορθοπεδικός, Καρδιολόγος, Χειρουργός, Νευρολόγος, Ψυχίατρος, Γυναικολόγος , ΩΡΛ, Παιδίατροι, Οδοντίατρος, Παθολόγος, ψυχολόγοι,Λογοθεραπευτές, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ογκολόγος.
?Επισκέψεις 2020-2021 με εξαίρεση το πρώτο αυστηρό LOCK DOWN 2987 άτομα.
?4-8 Ιουλίου 2020 Εξετάστηκαν : 320 παιδιά
σε συνεργασία με το Χαμόγελο του παιδιού και τους ιατρούς εθελοντές μας. (ειδικότητες ήταν οδοντίατρος, ΩΡΛ, παιδίατρος και οφθαλμίατρος)
?Το Ιατρείο πρόληψης και αγωγής υγείας για γυναίκες, εξυπηρέτησε μόνο 45 γυναίκες, και λόγω υποχρεωτικής καραντίνας σταμάτησε αρχές Νοέμβρη. Οι ειδικότητες που περιελάμβανε ήταν καρδιολόγος, ορθοπεδικός και γυναικολόγος.Η λειτουργία του θα συνεχιστεί από Σεπτέμβριο του 21
?Σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό κολλέγιο, όπως κάθε χρόνο πραγματοποιούνται συνεδρίες λογοθεραπείας σε ενήλικες και ανήλικους.
Με την έναρξη της περιόδου τον Οκτώβριο του 2020 υπήρξαν και νέα αιτήματα λογοθεραπείας .Η έναρξή τους πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 21 .
?Ψυχολογική Διάγνωση –Υποστήριξη / Παιδοψυχολόγος
?Συμβουλευτική Ζεύγους-Οικογένειας
Οι συνεδρίες συνεχίστηκαν κανονικά σε όλο το διάστημα του ενός χρόνου είτε μέσω τηλεδιάσκεψης είτε κατ΄ιδίαν. Εξυπηρετήθηκαν σύνολο 264 αιτήματα από το 2020 έως τον Απριλίου του 2021 και πλέον συνεχίζεται η εξυπηρέτηση και δια ζώσης.
?Συνεχίστηκε η συνεργασία με την Ψυχογηριατρική εταιρία ΝΕΣΤΩΡ, και αναπτύχθηκε η συνεργασία μέσω της διάθεσης ψυχιάτρου στα Δημοτικά Ιατρεία. (τεστ ιατρείου μνήμης –αξιολόγηση- εξέταση κτλ)
?Συνεχίστηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι Ομάδες Νοητικής Τηλεδιάσκεψης
?Συνεχίστηκαν κανονικά κάθε Παρασκευή σχεδόν μέσω τηλεδιάσκεψης οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων
?Ανταποκριθήκαμε σε αίτημα του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου με 3 τηλεδιασκέψεις συμβουλευτικής για την αντιμετώπιση των θεμάτων που δημιούργησε η καραντίνα σε όλους και ειδικά στην ψυχολογία των παιδιών
?COVID TEST
Μετά από συνεχείς προσπάθειες και στο πλαίσιο του ελέγχου ανά τακτά διαστήματα για το προσωπικό, που εργάζεται στην πρώτη γραμμή ο δήμος σε συνεργασία με κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της περιφέρειας, των Δημοτικών Ιατρείων αλλά και ιδιωτικά έχει πραγματοποιήσει 17 ελέγχους COVID-19 τόσο για το προσωπικό όσο και για τους κατοίκους του Δήμου Βριλησσίων και συνεχίζει….
✅Συνεχίζονται κανονικά κάθε Τρίτη τα TEST COVID-19 στο προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Καθαριότητας & Βιώσιμης Ανάπτυξης ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν η εξάπλωση του ιού στο προσωπικό της πρώτης γραμμής με ευθύνη του μόνιμου ιατρού των Δημοτικών Ιατρείων κου Τουργέλη και την υποστήριξη εθελοντών ιατρών μελών του Δ.Σ ΟΚΠΑΔΒ και του φαρμακοποιού του Κοινωνικού Φαρμακείου και νοσηλευτικού προσωπικού .
✅Έλεγχοι covid-19 πραγματοποιήθηκαν στα Δημοτικά Ιατρεία από το ιατρικό μας κλιμάκιο σε σχολικους φύλακες και καθαρίστριες εβδομαδιαίως από όταν επαναλειτούργησαν τα σχολεία και συνεχίστηκε και σε εκείνους που στην συνέχεια δεν ήταν συμβατοί στο ηλεκτρονικό σύστημα ως προς την προμήθεια των τεστ.
✅Προμηθευτήκαμε από την Περιφέρεια Β.Τομέα 500 rapid test για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων πριν τα self test και την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων.
?ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ
Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού προκειμένου να συμβάλλει στις ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία μας λόγω και του covid-19, και σε συνεργασία με τους συλλόγους αιμοδοσίας του δήμου, προχώρησε εκτός του ετήσιου προγραμματισμού του (3 ετησίως) και σε έκτακτες εθελοντικές αιμοδοσίες κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ενισχύοντας τις ανάγκες εκτός των δημοτών του και των τμημάτων Αιμοδοσίας του Γ.Ν Σισμανογλείου Αμαλία-Φλέμινγκ, και των αναγκών του Λαϊκού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών το οποίο αιτήθηκε την στήριξη μας.
✅Εξυπηρετήθηκαν πάνω από 700 συμπολίτες μέχρι σήμερα και κατά το διάστημα 2020-2021 ένα έτος covid-19
✅Το δίκτυο εθελοντών αιμοδοτών, αυξήθηκε και πλέον ανέρχεται σε 410 άτομα .
?28/03/2020 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
?26/04/2020 Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Γ.Ν. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ
?13/09/2020 Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ Γ.Ν. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ
?19/12/2021 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γ.Ν. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ
?30/01/2021 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ + ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ
?09/05/2021 Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ
?ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ
 Εξ αρχής της κρίσης του COVID-19 πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και των δημοτικών υπηρεσιών, αλλά και των δημόσιων κοινοχρήστων χώρων οι οποίες συνεχίστηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα και συνεχίζονται έως σήμερα .
?ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
 Συνεχίστηκαν οι φυσικοθεραπείες μέσω του εθελοντή φυσικοθεραπευτή μας, κατ΄ οίκον σε 12 περιπτώσεις μερικής ακινησίας σε άτομα ευπαθούς ομάδας και συνεχίζονται πλέον και στα Δημοτικά Ιατρεία
 Τέλος Μαΐου με εντολή Δημάρχου ξεκίνησε η φυσικοθεραπεία και στα μέλη του ΚΑΠΗ κατόπιν ραντεβού, για την εξυπηρέτηση τους με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά covid-19
?ΚΑΠΗ
 Παρά την απαγόρευση λειτουργίας της μονάδας Λέσχη Φίλιας για την 3η ηλικία εδώ και ένα έτος, με απόφαση μας συνεχίστηκε η εξυπηρέτηση των μελών μας σε θέματα υγείας, συνταγογράφησης και συμβουλευτικής, ομάδων νοητικής ενδυνάμωσης κλπ. Το προσωπικό του ΟΚΠΑΔΒ και του ΚΑΠΗ, ήταν ένα χρόνο τώρα σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τα μέλη μας ώστε να νοιώθουν ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι ο δήμος τους νοιάζεται για την αποφυγή των μετακινήσεων τους για την προφύλαξη τους, να τους εξυπηρετεί σε κάθε τους ανάγκη
✅Απρίλιος 2020 έως τέλος του 2020 εξυπηρετήθηκαν 1748 αιτήματα μελών του ΚΑΠΗ, δηλαδή 5244 μηνιαίες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, εξετάσεων κτλ.
✅Ιανουάριος του 2021 έως Ιούνιο 2021 εξυπηρετήθηκαν 973 αιτήματα μελών , δηλαδή 2.919 μηνιαίες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, εξετάσεων κλπ
✅Συνολικά αιτήματα από Απρίλιο 2020 έως 3 Ιουνίου 2021 εξυπηρετήθηκαν 2.721 αιτήματα μελών ΚΑΠΗ ,συνολικά 8.163 μηνιαίες συνταγογραφήσεις φαρμάκων , εξετάσεων κλπ.
Να τονιστεί ότι ο αριθμός των εξυπηρετούμενων είναι κατά πολύ μειωμένος λόγω αναστολής λειτουργίας του ΚΑΠΗ, διότι αρκετά από τα μέλη μας βρίσκονται εκτός Αθήνας κατά την περίοδο αυτή για την προφύλαξη τους.
Συνεχίζουμε …
ΞΕΝΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Β.ΑΡΣΕΝΗ-ΛΑΜΠΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚΠΑΔΒ
ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟΣ ΚΟΙΝ.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Previous article?Δωρεάν covid test για όλους τους κατοίκους των Βριλησσίων, την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, από τις 10:00 – 15:00, στην πλατεία Αναλήψεως.
Next article?Δημοτικά ιατρεία:?Η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι καταστροφική για την υγεία μας και να επηρεάσει τις δεξιότητες μας σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας μας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy