Η ⏳ που έχει γυρίσει για όλους τους ασθενείς, παιδιά και ενήλικες, δεν ξαναγυρνά. Περιμένουν την δεύτερη ευκαιρία, που μπορούμε εμείς να τους δώσουμε!
Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ στηρίζει τον Hellenic Pulmonary Hypertension – Πνευμονική Υπέρταση Ελλάς
και τον Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
και σας καλεί όλους να ενημερωθείτε για την σημαντικότητά του πολύτιμου δώρου της δωρεάς οργάνων.
Όπως έχει θεσπισθεί από τον Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
από το 2007, η 1η Νοεμβρίου κάθε έτους είναι η Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την αξία της δωρεάς οργάνων σώματος, που μέσω της μεταμόσχευσης χαρίζουν το πολύτιμο δώρο της ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ευεργετηθεί από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση και εκατομμύρια ακόμη περιμένουν τη σωτηρία. Το μεγάλο και δυσεπίλυτο πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένει το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των διαθέσιμων οργάνων προς μεταμόσχευση και του αριθμού των ασθενών στις λίστες αναμονής. Μόνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 3.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο, περιμένοντας το μόσχευμα που θα τους χαρίσει τη ζωή.
Στη χώρα μας, η κατάσταση είναι στα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρωπαϊκής ένωσης και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απροθυμία των συγγενών να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων προσφιλών τους προσώπων που χάθηκαν.
Μια ενημέρωση από τους ίδιους τους πάσχοντες και τους φροντιστές τους, ώστε να σταματήσουμε την φημολογία και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη για όλους, φορείς, γιατρούς και τα ελληνικά προγράμματα μεταμοσχεύσεων γιατί #οχρόνοςμετρά και για τις μεταμοσχεύσεις.

Προηγούμενο άρθροΔιαπολιτισμικά Εργαστήρια Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού. Ξεκινήσαμε …!
Επόμενο άρθροΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων