Δυσάρεστα τα νέα για τη χώρα μας από τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat για το εισόδημα και τη φτώχεια του έτους 2020 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, σε σύγκριση με το 2019 παρατηρήθηκαν αυξήσεις στο ποσοστό κινδύνου φτώχειας του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας (άτομα ηλικίας 18-64 ετών) τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Αυστρία και Σουηδία. Αντίθετα, περίπου στα μισά κράτη-μέλη, το ποσοστό κινδύνου παρέμεινε σταθερό το 2020, ενώ μειώθηκε στην Εσθονία.
Σύμφωνα με την EUROSTAT
Συνολικά, το 2020 (έτος πανδημίας), το μέσο εισόδημα απασχόλησης του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας στην Ε.Ε. μειώθηκε κατά 7% σε σύγκριση με το 2019. Σε γενικές γραμμές, πάντως, το μέσο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, καθώς και το ποσοστό κινδύνου φτώχειας παρέμεινε σταθερό, με διαφορετικές τάσεις μεταξύ των χωρών.
Σύμφωνα με τη Eurostat, οι απώλειες στο εισόδημα από την εργασία οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στην άνευ προηγουμένου αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που απουσίαζαν από την εργασία ή μειώθηκαν οι ώρες εργασίας.
Προηγούμενο άρθρο3 υπέροχες συναυλίες και μία θεατρική παράσταση, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας. ? ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
Επόμενο άρθροΔημοτικά Ιατρεία:ΟΙ 9 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων