Ο Δήμος Βριλησσίων εκπροσωπείται επισήμως από την Πρόεδρο του ΟΚΠΑΔΒ Β.Αρσενη-Λαμπρου Αντιδ/ρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ Αγωγής Υγείας, και την υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Κρίκος κ.Ελένη Φιλίππου.
Ευχαριστούμε πολύ την Πρόεδρο της Εστίας κα Προκοπακη, για την πρόσκληση και την ευκαιρία να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας και να ενημερώσουμε για τις σημαντικές προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Βριλησσίων εδώ και 7 χρόνια, για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.
Αξίζει να τονιστεί ότι από το 2018 εγκρίθηκε από το Δ.Σ του ΟΚΠΑΔΒ και το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας, η δημιουργία ΣΥΔ (στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης), κανονισμός λειτουργίας και προϋποθέσεις, με την εποπτεία κ ευθύνη λειτουργίας των υπηρεσιών του ΟΚΠΑΔΒ,σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο. Είμαστε έτοιμοι! Διαθέτουμε την εμπειρία 20 ετών του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Κρίκου και του έμπειρου σε θέματα αναπηρίας και διαβίωσης τους, επιστημονικού προσωπικού αλλά και την πολιτική βούληση του Δημάρχου Βριλησσίων Ξένου Μανιατογιαννη και της ομάδας του.
Πρόσφατα προχωρήσαμε σε κατάθεση πρότασης η οποία εγκρίθηκε από την Περιφέρεια, και επιχορηγήθηκε με το ποσό των 2.500.000. ευρώ, για την κατασκευή σε χώρο του δήμου μας, κτηρίου κοινωνικών δομών που θα στεγάσει Βρεφονηπιακούς σταθμούς για ΑμεΑ, ΚΔΑΠ ΑμεΑ ,και 2 ΣΥΔ. (Το μόνο κτήριο κοινωνικών δομών αυτών των δομών στην Αθήνα από δήμο, κ το 2ο πανελλαδικά)
👉Ο δήμος Βριλησσίων πρωτοστατεί στην προαγωγή των δικαιωμάτων παιδιών με αναπηρία, στην προαγωγή μεταξύ των οργανισμών για δημιουργία περισσότερων ΣΥΔ, με συμμετοχή στο σχέδιο δράσης για την κοινωνική οικονομία, με συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο με προτάσεις μας για την τροποποίηση άρθρων στην λειτουργία ΣΥΔ, που θα διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τον θεσμό.
👉Πρωτοστατήσαμε στην δημιουργία επιτροπής για την προτροπή δημιουργίας μιας καθετοποιημένης μονάδας ιατρικών εξειδικευμένων υπηρεσιών στις διαγνώσεις των ΑμεΑ, που θα προσφέρει ερευνητικό έργο, αποκατάσταση και υποστήριξη ιατρική όλων των ειδικοτήτων, βραχεία νοσηλεία, σύνδεση με την ιατρική σχολή, κτλ.
Μια προσπάθεια που βρίσκει καθημερινά φορείς ΑμεΑ, δημάρχους, κ φορείς αλληλεγγύης όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, θερμούς υποστηρικτές.
👉Στο τέλος του συνεδρίου θα ανακοινώσουμε τα συμπεράσματα,ώστε να μας οδηγήσουν σε μια κοινή φιλοσοφία, επιστημονικά τεκμηριωμένη, αδιάλειπτη στο χρόνο. Διότι οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης είναι ποιότητα ζωής κ πολιτισμός.
Ένα πολύ πετυχημένο διεθνές συνέδριο για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.
Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και η μοναδικότητα του πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό!!!
  
Previous article⭕Ο Οργανισμός μας πρόσφερε δωράκια στα παιδάκια του Αναρρωτηρίου Πεντέλης!
Next article⭕ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα νέα μέτρα αντιμετώπισης covid-19 που θα ισχύσουν από Δευτέρα 22/11/21

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy