Η κύρια αποστολή της γλυκόζης στο σώμα είναι να παρέχει ενέργεια, οπότε οι ειδικοί θεωρούν σημαντικό να υπάρχει ισορροπία γλυκόζης στο αίμα (γλυκαιμία). Αν οι τιμές δεν είναι φυσιολογικές υπάρχουν επιπλοκές για τον οργανισμό.
Ενώ τα διαβητικά άτομα είναι αυτά που πρέπει να δώσουν το μεγαλύτερο βάρος στη διατροφή και τις συνήθειες τους, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προειδοποιούν ότι υπάρχουν συνηθισμένοι λόγοι στο πλαίσιο της καθημερινότητάς μας που μπορούν να επηρεάσουν το σάκχαρο στο αίμα οποιαδήποτε χρονική στιγμή.
Μεταξύ των πιο συνηθισμένων συνηθειών που αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης:
Λίγος ύπνος
Όταν ένα άτομο δεν κοιμάται τις απαραίτητες ώρες, το σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη λιγότερο αποτελεσματικά.
Η έλλειψη πρωινού
Αρκετοί διατροφολόγοι έχουν επισημάνει πως για να έχουμε έναν υγιή οργανισμό το «κλειδί» είναι η ισορροπημένη διατροφή. Ωστόσο, όταν ένα άτομο παραλείψει το πρωινό θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση της γλυκόζης κατά το μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.
Η κατανάλωση καφέ
Εκείνοι που είναι ευαίσθητοι στην καφεΐνη μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα γλυκόζης πίνοντας καφέ.
Εγκαύματα από την έκθεση στον ήλιο
Το κάψιμο προκαλεί πόνο που προκαλεί με τη σειρά του άγχος, το οποίο αυξάνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Πρωινό ξύπνημα
Το πρωινό ξύπνημα μπορεί να προκαλέσει αύξηση της γλυκόζης σε μερικούς ανθρώπους, ανεξάρτητα από το αν έχουν διαβήτη ή όχι.
Ζεστός καιρός
Η θερμότητα είναι σε θέση να προκαλέσει τα αιμοφόρα αγγεία να διασταλούν και να απορροφήσουν ινσουλίνη δημιουργώντας γρήγορα ανισορροπία της γλυκόζης του αίματος.
Αφυδάτωση
Εάν το σώμα δεν είναι ενυδατωμένο τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι πιθανό να αυξηθούν καθώς το πόσιμο νερό συμβάλλει σε μια γλυκαιμική ισορροπία.
Τεχνητά γλυκαντικά
Διαφορετικές μελέτες ήταν σε θέση να επαληθεύσουν ότι τα τεχνητά γλυκαντικά προκαλούν την αύξηση της γλυκόζης.
Ρινικά σπρέι
Μερικά μπορεί να περιέχουν χημικά συστατικά που προκαλούν το ήπαρ να παράγει μεγαλύτερη ποσότητα γλυκόζης.
Ευαίσθητα ούλα
Η ουλίτιδα πιθανά να προέρχεται από διαβήτη και μπορεί να υποδεικνύει ότι στο αίμα πιθανώς οι δείκτες της γλυκόζης είναι αυξημένες.
Πέραν των προαναφερθέντων η υψηλή πίεση και μερικές ασθένειες ενδέχεται να προκαλούν τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Previous articleΧρόνια Πολλά! ????????Τιμή και δόξα στους ήρωες αγωνιστές του 1940!
Next articleΚΑΠΗ Δήμου Βριλησσίων

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy