Ελάτε όλοι να στηρίξουμε το κίνημα εθελοντικής αιμοδοσίας! ✅Να σώσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας και την δική μας όταν χρειαστεί.
?Δώσε ραντεβού με την ίδια την ζωή!
Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού προκειμένου να συμβάλλει στις ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία μας λόγω και του covid-19, και σε συνεργασία με τους συλλόγους αιμοδοσίας του δήμου, προχώρησε εκτός του ετήσιου προγραμματισμού του (3 ετησίως) και σε έκτακτες εθελοντικές αιμοδοσίες κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ενισχύοντας τις ανάγκες εκτός των δημοτών του και των τμημάτων Αιμοδοσίας του Γ.Ν Σισμανογλείου Αμαλία-Φλέμινγκ, και των αναγκών του Λαϊκού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών το οποίο αιτήθηκε την στήριξη μας.
?Εξυπηρετήθηκαν πάνω από ✅700 συμπολίτες μέχρι σήμερα και κατά το διάστημα 2020-2021 ένα έτος covid-19
Το δίκτυο εθελοντών αιμοδοτών, αυξήθηκε και πλέον ανέρχεται σε ✅410 άτομα .
?Συνεργαζόμενοι φορείς : ✅Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος ” Η Αλληλεγγύη”,✅ Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων “Μεταμόρφωση του Σωτήρος” ,✅ Ι.Ν Αγίων 12 Αποστόλων , ✅Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ✅Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων.
?Αφορμή για τον σημερινό εορτασμό είναι η ημερομηνία γέννησης του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος και τα ρέζους και τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 1930 για τις σημαντικές αυτές ανακαλύψεις του.
?Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.
?Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:
✅Να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες, ✅να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, ✅να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
❗️Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίματος ανά 1.000.000 κατοίκους και άρα στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες, από τις οποίες μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες. Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή αιμοδότη 14 Ιουνίου .
?ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ!
Προηγούμενο άρθροΣυγκέντρωση φαρμάκων σε συνεργασία με το “Όλοι μαζί μπορούμε”!
Επόμενο άρθρο✅1 ΧΡΟΝΟΣ COVID-19 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (O.K.Π.Α.Δ.Β) 2020-2021 ΑΝΑ ΔΟΜΗ ✅ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων