Ο Δήμος Βριλησσίων ενημερώνει ότι για την προστασία των πολιτών, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται να επικρατήσουν στη χώρα, θα λειτουργεί από την Τετάρτη 28/07/2021, κλιματιζόμενη αίθουσα στο Πάρκο “Μίκης Θεοδωράκης” (πρώην ΤΥΠΕΤ – Μπακογιάννη και Πλαταιών) από τις 11:00 ως τις 19:00.
Επίσης, η Πολιτική Προστασία και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν σε επαγρύπνηση όλο το 24ωρο, προκειμένου να παρέμβουν, όπου ζητηθεί και απαιτείται αυξημένη επιτήρηση χώρων, για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς.
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 210 810 1510 & 511( ΠΑΟΔΗΒ) και 6942 475475 ( Πολιτική Προστασία).
✴️Οδηγίες προς τους πολίτες
– Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
– Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
– Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
– Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη
Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας.
Previous articleΔημοτικά Ιατρεία:✅Ας θυμηθούμε ξανά τα μαθήματα πρώτων βοηθειών που παρακολουθήσαμε προ covid-19- ▶️ Έρχεται υψηλή θερμοκρασία. Αν νιώσετε τα παρακάτω συμπτώματα, μπορεί να έχετε εξάντληση από τη ζέστη.
Next articleΕπείγουσα ανακοίνωση:?Εμβολιασμοί κατ’οίκον-✅Ξεκινάμε στις 2 Αυγούστου τον εμβολιασμό κατ’οίκον!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy