Στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους, ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης ξεκινάει στις 14/9/21
Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης και την αξιολόγηση τέστ στο ιατρείο μνήμης σε συνεργασία με ψυχίατρο της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας (Ε.Γ.Γ.Ε.) και των ψυχολόγων του ΟΚΠΑΔΒ.
Οι ομάδες θα λειτουργούν κάθε Τρίτη από τις 10.00 έως τις 14.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων.
Απευθύνονται σε όλα τα άτομα άνω των 55 ετών (ανεξαρτήτου οικονομικής κατάστασης).
Πρόκειται για μια μη φαρμακευτική παρέμβαση, η οποία πραγματοποιείται προληπτικά, σε άτομα με φυσιολογική γνωστική λειτουργία ή με ήπιες διαταραχές μνήμης.
Ενδεικτικά, πραγματοποιούνται ασκήσεις ενδυνάμωσης της μνήμης, της οπτικοχωρικής ικανότητας, της γλωσσικής ευχέρειας και των εκτελεστικών λειτουργιών. Η αποτελεσματικότητα της παρέμβασης ενισχύεται με ασκήσεις για το σπίτι .
Το πρόγραμμα νοητικής ενδυνάμωσης έχει σαν στόχο την διατήρηση και την ενίσχυση της μνήμης και των άλλων ανώτερων νοητικών λειτουργιών, μέσω της συμμετοχής στην ομάδα και της αλληλεπίδρασης των μελών της. Μελέτες δείχνουν πως η νοητική ενδυνάμωση ενδεχομένως δρα προληπτικά στην εκδήλωση άνοιας.
Πώς μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις ομάδες: Οι γιατροί και οι ψυχολόγοι των Ιατρείων του Δήμου παραπέμπουν στο πρόγραμμα, μετά την αξιολόγηση της μνήμης (test) που πραγματοποιείται στο Ιατρείο Μνήμης,στην Λ. Πεντέλης 62, 1ος όροφος, τηλ. για ραντεβού 210-8045564 κα Λουλέ.
Τα τμήματα θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις λόγω covid-19 (βεβαίωση εμβολιασμού, αποστάσεις, μάσκες, αντισηπτικά)
Previous article✅Ολοκληρώθηκε άλλη μια προγραμματισμένη αιμοδοσία στις 12/9/2021
Next articleΕυχαριστούμε το 4ο Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων για την προσφορά τους σε σχολικά είδη!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy