Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορούν να σταθούν εμπόδια στη ζωή ενός ανθρώπου. Από τις πραγματικές δύσκολες συνθήκες που περιλαμβάνουν ασθένειες, αναπηρίες, οικονομική ανέχεια έως και βασανιστικές σκέψεις που μας εμποδίζουν να δοκιμάσουμε νέες συμπεριφορές.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι είναι πιθανό να συναντήσουμε εμπόδια στο δρόμο για
την αυτογνωσία ή την επίτευξη των στόχων μας . Η αλήθεια είναι ότι μόλις ανακαλύψουμε τι στέκεται εμπόδιο ανάμεσα σε εμάς και στο προχώρημα μας θα χρειαστεί να κάνουμε μια επιλογή.
Αυτή η επιλογή μπορεί να φαντάζει τρομακτική καθώς θα μας οδηγήσει στο να πάρουμε μία απόφαση.
Δημιουργούμε το μέλλον μας κάθε φορά που δεσμευόμαστε σε αυτό και κάνουμε ένα βήμα προς την κατεύθυνση που δεν γνωρίζουμε. Η διαδικασία αυτή μπορεί να έχει αρκετές φορές την αίσθηση της «αποτυχίας» ειδικά μέχρι να πάρει μια μορφή που να μπορούμε να αναγνωρίσουμε. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι αποτυχία θα πει να μην προσπαθώ.
Καθώς στους περισσότερους από εμάς δεν αρέσουν οι αλλαγές, αλλά επιδιώκουμε την σταθερότητα καθώς αυτή μας δίνει την ψευδαίσθηση ότι έχουμε τον έλεγχο της ζωής, η αλλαγή μπορεί να γεννήσει σημαντικό άγχος. Μοιάζει να είμαστε ασφαλείς στα «γνώριμα νερά» ακόμα και όταν αυτά θυμίζουν βούρκο.
Για σήμερα ρώτα τον εαυτό σου: «Τι στέκεται εμπόδιο στην εξέλιξη μου» και δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ακούσεις την απάντηση και με γενναιότητα να πάρεις τις αποφάσεις σου.
Προηγούμενο άρθροΣΧOΛΗ ΓΟΝEΩΝ:Δήλωση της συνεργάτιδά μας Α. Καππάτου στο OPEN TV , για την έναρξη των σχολείων και τη ψυχολογία των παιδιών
Επόμενο άρθροΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ: Aπό το δημοτικό στο γυμνάσιο τα παιδιά βρίσκονται αντιμέτωπα με ριζικές αλλαγές..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων