Στο πλαίσιο διεξαγωγής του βιωματικού εκπαιδευτικού και αθλητικού προγράμματος Play Unified. Learn Unified / Παίζουμε Μαζί, Μαθαίνουμε μαζί -των Special Olympics με την συνεργασία και τη στήριξη του Δήμου μας κ σχολείων του δήμου.
Μαθητές από σχολεία του δήμου μας μαζί με μαθητές από ειδικά σχολεία και με αθλητές των Special Olympics συμμετείχαν MAZI σε 4 αθλήματα σε Unified ομάδες, προωθώντας την κοινωνική ένταξη των ατόμων με διανοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού.
Συμμετείχαν το 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, τα Εκπαιδευτήρια Καντά, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Κρίκος Βριλησσίων, το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα, το Ειδικό Δημοτικό Αμαρουσίου, το Ειδικό Δημοτικό Πεντέλης, καθώς και αθλητές των Special Olympics Hellas.

MAZI σε 4 αθλήματα σε Unified ομάδες, προωθώντας την κοινωνική ένταξη των ατόμων με διανοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού.
«Στηρίζουμε και ενισχύουμε κοινές βιωματικές δράσεις για άτομα με και χωρίς αναπηρία. Ζούμε Μαζί, Μαθαίνουμε να αγωνιζόμαστε Μαζί για τη ζωή» αναφέρει στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Ξένος Μανιατογιάννης.

Στον χαιρετισμό της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας, Εθελοντισμού και Ανθρώπινου Δυναμικού, κα Σοφία Χαντζάρα τόνισε τη σπουδαιότητα ανάλογων δράσεων με κίνητρο τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, που ενδυναμώνει τους ανθρώπους με διανοητική αναπηρία μέσα από τη χαρά του αθλητισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος των Special Olympics, κ. Διονύσιος Κοδέλλας, η Διεθύντρια των Special Olympics, κα Βασιλικοπούλου Άρτεμις, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας και πρόεδρος ΟΚΠΑ κα Βούλα Αρσένη – Λάμπρου, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Κων/νος Βαφειάδης και ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Δημητρίου.

Στο αθλητικό βιωματικό πρόγραμμα συμμετείχαν το 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, τα Εκπαιδευτήρια «Καντά», το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Κρίκος Βριλησσίων, το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», το Ειδικό Δημοτικό Αμαρουσίου, το Ειδικό Δημοτικό Πεντέλης καθώς και αθλητές των Special Olympics Hellas.

Υπεύθυνη συντονίστρια της δράσης ήταν η Ειρήνη Τρομπέτα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής της Δομής ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΡΙΚΟΣ.
Το πρόγραμμα των Special Olympics «Play Unified, Learn Unified – Παίζουμε Μαζί, Μαθαίνουμε Μαζί» υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Προηγούμενο άρθροΣχολή γονέων με την Ψυχολόγο Αλεξάνδρα Καππάτου
Επόμενο άρθροΛΕΣΧΗ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (ΚΑΠΗ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων