Γεννιόμαστε 𝝴𝝽𝝾𝝿𝝺𝝸𝞂𝝻έ𝝼𝝾𝝸 με την ικανότητα να βιώνουμε τα συναισθήματά μας. Πολλές καταστάσεις που προέρχονται από την παιδική μας ηλικία μπορεί να μας 𝝰𝝿𝝾𝝻ά𝝹𝞀𝞄𝝼𝝰𝝼 από αυτήν την ικανότητα αυτή και να μας δίδαξαν ότι τα συναισθήματα είτε 𝝳𝝴𝝼 έ𝞆𝝾𝞄𝝼 𝝰𝝽ί𝝰είτε δεν έχει νόημα να τα νοιώθουμε.
𝜜𝝅𝝄𝜿𝝄𝝅ή𝜿𝜶𝝁𝜺 από τον εαυτό μας και τα συναισθήματα μας και για να πετύχουμε αυτό το δύσκολο έργο έπρεπε να βρούμε ένα ισχυρό εργαλείο. Αυτό το εργαλείο είναι το συναισθηματικό μούδιασμα.
𝜫𝝎ς «𝝁𝝄𝝊𝜹𝜾ά𝜻𝝄𝝊𝝁𝜺» 𝝉𝜶 𝝈𝝊𝝂𝜶𝜾𝝈𝜽ή𝝁𝜶𝝉𝜶 𝝁𝜶ς;
Μπορεί να αποφεύγουμε εξίσου την απόλαυση ή την απελπισία. Μπορεί να καταπιέζουμε ότι νοιώθουμε και να στρεφόμαστε σε υποτιθέμενες «απολαύσεις». Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιούμε περισπασμούς ως μέσο αντιμετώπισης μιας κατάστασης. Και ως αποτέλεσα μπορεί να μην «νοιώθουμε» 𝝿ό𝝼𝝾 ή 𝝷𝝺ί𝞇𝝶αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο ανακαλύπτουμε ότι δεν μπορούμε να νοιώσουμε 𝝄ύ𝝉𝜺 𝝌𝜶𝝆ά 𝝄ύ𝝉𝜺 𝜾𝜿𝜶𝝂𝝄𝝅𝝄ί𝜼𝝈𝜼.
Μειώνουμε την 𝝿𝝾𝝸ό𝞃𝝶𝞃𝝰της ζωής μας αλλά και της προσωπικής μας αξίας κάθε φορά που καταφεύγουμε σε υποτιθέμενες αβλαβείς δραστηριότητες με σκοπό την απομάκρυνσή μας από την πραγματικότητα. Χρειάζεται να κάνουμε μια και μόνο σύνδεση: “𝚨𝛎 έ𝛘𝛐𝛖𝛍𝛆 𝛑𝛂𝛄ώ𝛔𝛆𝛊 𝛕𝛂 𝛔𝛖𝛎𝛂𝛊𝛔𝛉ή𝛍𝛂𝛕ά 𝛍𝛂ς 𝛋𝛂𝛊 𝛅𝛆𝛎 𝛂𝛊𝛔𝛉𝛂𝛎ό𝛍𝛂𝛔𝛕𝛆, 𝛅𝛆𝛎 𝛍𝛑𝛐𝛒𝛐ύ𝛍𝛆 𝛎𝛂 𝛂𝛊𝛔𝛉𝛂𝛎𝛉𝛐ύ𝛍𝛆 𝛐ύ𝛕𝛆 ό𝛕𝛊 𝛆ί𝛍𝛂𝛔𝛕𝛆, 𝛕𝛆𝛌𝛊𝛋ά, 𝛇𝛚𝛎𝛕𝛂𝛎𝛐ί. “
Η διαδικασία της …απόψυξης και επανασύνδεσης με τα συναισθήματά μας, τον εαυτό μας , τους άλλους και τελικά, την ίδια την πραγματικότητα 𝝁𝝅𝝄𝝆𝜺ί 𝝂𝜶 𝜸ί𝝂𝜺𝜾 αν δεν φοβηθούμε την ένταση των συναισθήματα, την αποκάλυψη των τραυμάτων και την φροντίδα του εαυτού μας με έναν βαθύ τρόπο.
Η διαδικασία αυτή θέλει 𝜺𝝅𝜾𝜽𝝊𝝁ί𝜶, 𝝷ά𝞀𝞀𝝾ς και εξωτερική 𝝱𝝾ή𝝷𝝴𝝸𝝰 στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Τα δώρα που θα λάβουμε είναι αμέτρητα.
Previous articleΑνοιχτά τα Δημοτικά Ιατρεία για ιχνηλάτηση ύποπτων κρουσμάτων σε μαθητές – Δίπλα στον γονιό και την κοινωνία!
Next articleΔημοτικά Ιατρεία- Κοινωνικό Φαρμακείο: 👉Αλλεργίες & Ιγμορίτιδα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy