Αγαπητοί γονείς ,

 Σας καλωσορίζουμε στην τελευταία συνάντηση  της Σχολής Γονέων για φέτος  την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων     ( Κισσάβου 11 ) με εισηγητή τον Νίκο Τομαρά.

Συνάντηση με θέμα:

“Πώς ένα έγκυρο Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού βοηθά τον έφηβο και την οικογένειά του.” 

*Η ομιλία απευθύνεται στους γονείς αλλά και στους εφήβους που επιθυμούν να ενημερωθούν για το σχετικό θέμα.

Την Παρασκευή 09/06/23 και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Σχολής Γονέων με εισηγητή τον συνεργάτη μας κο Νίκο Τομαρά, Σύμβουλο/Ψυχοθεραπευτή, Ειδικό Εκπαιδευτικό

Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι μια συμβουλευτική διαδικασία και έχει ως στόχο να βοηθήσει τον έφηβο (14 έως 18 ετών) να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον εαυτό του και να επιλέξει την κατάλληλη για εκείνον σπουδαστική και μετέπειτα, επαγγελματική κατεύθυνση.

Ο Νίκος Τομαράς, θα μας παρουσιάσει τα εργαλεία (τεστ και ερωτηματολόγια) που χρησιμοποιούνται και στοχεύουν στη διερεύνηση των επαγγελματικών ενδιαφερόντων, της προσωπικότητας, των αξιών και των ικανοτήτων του εφήβου.

Θα αναλύσει το γενικότερο πλαίσιο εκπαίδευσης όπως διαμορφώνεται σήμερα και θα εξηγήσει πώς, με τη βοήθεια των ψυχομετρικών εργαλείων των Σειρών Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας EvCareer της Evalion, στηρίζει τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης για την επιλογή της κατάλληλης μεταλυκειακής εκπαίδευσής τους.

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Νίκος Τομαράς ξεκίνησε τις σπουδές του με τα Παιδαγωγικά. Μετά τη μετεκπαίδευσή του στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικεύτηκε σε προγράμματα διάγνωσης και αποκατάστασης Ειδικών Μαθησιακών Διαταραχών. Ακολούθησαν οι σπουδές του στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία.

Με τη βοήθεια ψυχομετρικών εργαλείων Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας EvCareer της Evalion στηρίζει τον επαγγελματικό προσανατολισμό εφήβων 14-18 ετών και τη συμβουλευτική σταδιοδρομίας σε φοιτητές, ανέργους και άτομα που αναζητούν εργασία, αλλά και σε ήδη εργαζόμενους.

Είναι συγγραφέας του επιστημονικού βιβλίου για γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς και φοιτητές « ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ – ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και μετέπειτα «ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ Ή ΣΥΜΠΤΩΜΑ – ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ», που βρίσκεται ήδη στην 8η ανατύπωσή του και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ξεκίνησε το συγγραφικό του έργο με τις ποιητικές συλλογές «Παρήλιον» (εκδ. Οδός Πανός), «Σχεδόν πια ναυτικός» (εκδ. Ελληνικά Γράμματα) και «Πόλεμος ήταν πικραλίδες με αγάλματα» (εκδ. Ελληνικά Γράμματα).

website: https://tomaras.gr

Ραντεβού λοιπόν την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 στις 19.00, στο  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (ΚΙΣΣΑΒΟΥ 11) για την τελευταία για φέτος δωρεάν ομιλία της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων, για τη σεζόν 2022-23.

 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κ.Α.Π.Η ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
Επόμενο άρθροΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 6-12 ΕΤΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΣΣΕΣ & ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΕΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 17.6.2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων