Δηλώσετε συμμετοχή στο 210-6135611 ή στο [email protected]
Σίγουρα οι γονείς χρειάζονται να αναλάβουν πολλές ευθύνες σχετικές με τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού τους. Οι γονείς για παράδειγμα χρειάζεται να πάρουν κάποιες αποφάσεις για λογαριασμό του παιδιού, να του διδάξουν να είναι ανεξάρτητο, να θέτουν όρια, να φροντίζουν τη ψυχική και τη σωματική του υγεία και να το συνδέουν με τη ζωή δια μέσω των συναισθημάτων και των εμπειριών.
Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα για τα οποία δεν είναι υπεύθυνοι οι γονείς και αυτά συμβάλλουν εξίσου στην υγιή ανάπτυξή του παιδιού.
Οι γονείς δεν είναι υπεύθυνοι να κάνουν για το παιδί αυτό που μπορεί το παιδί να κάνει για τον εαυτό του. Το παιδί για να χτίσει αυτοεκτίμηση δεν πρέπει να στερείται των προσπαθειών που του αναλογούν.
Οι γονείς δεν είναι υπεύθυνοι για την αποδοχή των άλλων σε σχέση με τον γονεικό τους ρόλο. Παρόλο που θεωρείται σημάδι ευφυΐας το να μπορούμε να ακούμε τους άλλους – αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που μεγαλώνουμε το παιδί μας για να κερδίσουμε την αποδοχή των οικογενειών μας, των δασκάλων ή των φίλων μας.
Τέλος, πολλά πράγματα που απαιτεί ο γονεϊκός ρόλος θα κάνουν το παιδί να νοιώθει θυμό, σύγχυση ή και άγχος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνουν. Δουλειά ενός γονιού δεν είναι να κάνει το παιδί του να νοιώθει πάντα ευτυχισμένο αλλά να του παρέχει τα εργαλεία που θα τον βοηθήσουν να διαχειριστεί τη θλίψη, το φόβο ακόμα και την αγωνία.
Δουλειά μας είναι να τα βοηθήσουμε να γίνουν ανεξάρτητα και να λειτουργούν χωρίς εμάς με λειτουργικούς τρόπους. Και αυτό συμπεριλαμβάνει τόσο την διαχείριση της ευτυχίας όσο και των επώδυνων συναισθημάτων που αναλογούν σε μια ζωή πλούσια σε εμπειρίες.
Νάνσυ Ψημενάτου
Συνεργάτης μας στην Σχολή Γονέων
Η διακεκριμένη επιστημονική μας ομάδα θα είναι για 7η χρονιά μαζί σας να συζητήσει,να απαντήσει και να υποστηρίξει τον ρόλο μας ως γονείς, τα παιδιά μας σε κάθε βήμα και αγωνία..
Σας ευχαριστούμε
Β.Αρσένη-Λάμπρου
Πρόεδρος ΟΚΠΑΔΒ
Αντιδ/ρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας
Previous articleΔρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας Βριλησσίων
Next articleΠαγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών 18/9/2021 – ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy