Αγαπητοί Γονείς,
Αυτή τη φορά θα θυμηθούμε τους τρόπους διαχείρισης του θυμού των παιδιών μας με τις μεθόδους της “μη βίαιης επικοινωνίας” σε ένα Βιωματικό εργαστήριο με την κα Ειρήνη Ρέππα , οικογενειακή θεραπεύτρια, σύμβουλος επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
Emoji”Τα θυμωμένα μπαλόνια” Τρόποι διαχείρισης του θυμού των παιδιών μας με τις μεθόδους της «μη βίαιης επικοινωνίας».
EmojiΣυντονίστρια : Ειρήνη Ρέππα, οικογενειακή θεραπεύτρια , σύμβουλος επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
Το συναίσθημα του θυμού είναι ίσως από τα πιο «παρεξηγημένα» συναισθήματα, Αυτό συμβαίνει διότι ο ΘΥΜΟΣ πολλές φορές οδηγεί σε ένταση, σύγκρουση ή ακόμη και σε ένα ακραίο περιστατικό που δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε μικροί και μεγάλοι. Πολλές φορές τα παιδιά μας στο σχολείο ή στο σπίτι είναι σα «θυμωμένα μπαλόνια» που σκάνε το θυμό τους δεξιά και αριστερά με άσχημα λόγια, με κλάματα ,με κτυπήματα, εντάσεις, και με επιθετική συμπεριφορά στους γύρω τους αλλά ακόμη και απέναντι στον εαυτό τους.
Σε αυτή τη συνάντηση αρχικά θα γίνει μια θεωρητική εισαγωγή για τη βιοχημεία του θυμού σύμφωνα με τα δεδομένα των νευροεπιστημών, και θα παρουσιαστούν οι αρχές της μη βίαιης επικοινωνίας καθώς και οι εναλλακτικές πρακτικές της ήρεμης δύναμης του γονιού.
Στο βιωματικό μέρος θα συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε οι γονείς με τα μικρά «θυμωμένα μπαλόνια» , πώς να τα βοηθήσουμε ώστε να εκφράζουν και να ρυθμίζουν τα έντονα συναισθήματά και να εξωτερικεύουν με υγιή τρόπο τον θυμό τους. Θα έχουμε την ευκαιρία να επεξεργαστούμε παραδείγματα και θα αναφερθούμε στο πώς εμείς ως ενήλικες μπορούμε να υιοθετήσουμε εναλλακτικά τις αρχές της «μη βίαιης επικοινωνίας», αφού μόνο τα δικά μας μοτίβα επικοινωνίας μπορούν να ξεφουσκώνουν τα « θυμωμένα μπαλόνια του θυμού»!
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Join Zoom Meeting
Meeting ID: 860 3719 0561
Passcode: 870602
Λίγες μέρες πριν θα σας σταλεί με mail ο σύνδεσμος να μπείτε στη πλατφόρμα ακριβώς στις έξι .Επειδή το εργαστήριο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα η πλατφόρμα θα κλειδώσει έξι και τέταρτο και δεν θα δέχεται άλλες συμμετοχές.
Σας ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ θα βιντεοσκοπήσουμε την διάλεξη, και δεν θα επιτρέπεται από τις ρυθμίσεις η βιντεοσκόπηση ούτε από εσάς για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να συμμετάσχουν με ανοικτή τη κάμερα λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου και για διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης μεταξύ μας. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να φαίνεται το ονοματεπώνυμο σας μπορείτε πριν μπείτε και να κάνετε “rename”στα στοιχεία εισόδου σας στη πλατφόρμα
Previous articleΚοινωνική Ιματιοθήκη: Ευχαριστούμε την εταιρεία ΜΖN HELLAS A.E για την προσφορά τους !
Next articleΤμήμα Ψυχολογικής Διάγνωσης, Υποστήριξης -Συμβουλευτικής Ζεύγους

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy