Αγαπητοί γονείς,

Αυτή την Παρασκευή 1.4.2022  θα έχουμε  εισηγήτρια την Οικογενειακή Θεραπεύτρια και Σύμβουλο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, Ρέππα Ειρήνη.

Σε αυτή τη συνάντηση θα διαπραγματευτούμε το πώς βιώνουμε και  εκφράζουμε την υγιή αγάπη προς τα παιδιά μας , μιας  και η αγάπη δεν είναι μόνο συναίσθημα αλλά  και πράξη που καθορίζει  και διαπερνά πολλές συμπεριφορές και μοτίβα σχέσεων.

Μπορείτε να αναρωτηθείτε ως γονείς: Εσείς τι κάνετε για να αγαπάτε το παιδί σας; Πώς του το δείχνετε; Τι χρειάζεται το παιδί  σας για να καταλάβει ότι το αγαπάτε; Με ποιο τρόπο μπορείτε να του δείξετε την αγάπη αυτή;

Πώς   μπορούμε  άραγε να βιώνουμε για τα παιδιά μας μια αγάπη που :

  • Δεν  θα ικανοποιεί δικές μας ανάγκες και προβολές
  • Θα αναδύεται  ως   μια  γενναιόδωρη αγάπη  που δέχεται ατέλειες, ατυπίες, ελλείμματα
  • Μας εμπλουτίζει , μας μαλακώνει και μας κάνει καλύτερους ανθρώπους
  • Θα συμβάλλει στην υγιή  ανάπτυξη του παιδιού και στη διασφάλιση της αυτοεκτίμησης του , βάζοντας γερές βάσεις για τη ζωή και τις σχέσεις του στο μέλλον;

Υπάρχει μέσα σε όλες τις γονεϊκές καρδιές ως δυνατότητα : η όμορφη , δημιουργική και απελευθερωτική προοπτική της αποδοχής του παιδιού μας  χωρίς «όρους και προϋποθέσεις» ,γεμάτη σεβασμό και αποδοχή του «άλλου» , βαθιά , ολοκληρωτική ,γενναιόδωρη , χωρίς κυριαρχία και επιβολή.

Μέσα από τη προσωποκεντρική προσέγγιση του C. Rogers   και σε συνδυασμό με τη βιωματική μέθοδο θα έχουμε την ευκαιρία  σε αυτό το εργαστήριο να ανοίξουμε ένα πρώτο διάλογο για αυτό το μεγάλο θέμα , που προάγει μια γενικότερη  καταξιωτική στάση ζωής που εμπεριέχει σεβασμό στην ανθρώπινη φύση , αποδοχή στις διαφορές και ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου.

Ελπίζω να κάνουμε μαζί ένα βήμα  με τη πίστη ότι  το κάθε παιδί  σε αυτό το κόσμο είναι ένα  πλάσμα που έχει μια και μόνη αποστολή «να γίνει αυτό που είναι» χωρίς απαιτήσεις , διαστρεβλώσεις , προσδοκίες , κατηγοριοποιήσεις, τελειομανίες και πρότυπα.

Συνδέεστε με τα παρακάτω στοιχεία για να συμμετάσχετε στην συζήτηση που θα ακολουθήσει:

 Meeting Link

https://okpavrilission.my.webex.com/okpavrilission.my/j.php?MTID=m095ce2b75173468f65c283652cdc0539

Password 

P6SU59p8tv

 

 

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν covid test για όλους τους κατοίκους των Βριλησσίων, την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, στα Δημοτικά Ιατρεία (Λ. Πεντέλης 62/1ος όροφος) 09:30-15:00.
Επόμενο άρθροΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΔΥΟ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΜΠΤΗ 31.3.2022 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1.4.2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων