Κάθε Παρασκευή πλέον, θα εναλλάσσονται οι ομάδες των συμμετεχόντων, ώστε να στηριχθεί η οικογένεια με κάθε τρόπο. Είναι στόχος να τονιστεί ο ρόλος του γονιού ο οποίος είναι μοναδικός, ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος που αναλαμβάνει κάποιος. Ένας ρόλος ωστόσο με προκλήσεις και απαιτήσεις, καθώς η ανατροφή του παιδιού χρειάζεται εκτός από το ένστικτο και γνώσεις.
👉Η οικογένεια, ως το πιο σημαντικό πλαίσιο παροχής ασφάλειας και σταθερότητας στο παιδί, χρειάζεται υποστήριξη και καθοδήγηση, ώστε να είναι σε θέση να εφοδιάσει το παιδί με τα κατάλληλα εφόδια για ψυχική υγεία και να το βοηθήσει να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μακριά από την παραβατικότητα.
👉Οι γονείς είναι παιδαγωγοί αναντικατάστατοι, οι βασικοί υπεύθυνοι για την ανατροφή του παιδιού τους. Μα την ίδια ώρα είναι απροετοίμαστοι για τον πολύ υπεύθυνο ρόλο τους και μάλιστα στη σημερινή εποχή που αφενός βάλλονται από υπερπληροφόρηση και παραπληροφόρηση, αφετέρου ο θεσμός της οικογένειας αλλάζει και μετασχηματίζεται με γοργούς ρυθμούς.
👉Για το “επάγγελμα” των γονέων υποστηρίζεται ότι ενώ ο σύγχρονος άνθρωπος θεωρεί υποχρέωσή του να προετοιμάζεται για όλα τα επαγγέλματα, δεν προετοιμάζεται για τα δύο σπουδαιότερα, αυτά του γονέα και του πολιτικού, τα οποία ο καθένας αισθάνεται έτοιμος να τα ασκήσει οποτεδήποτε, χωρίς κανενός είδους γνώση και προπαρασκευή!
✅Στην Σχολή Γονέων κάποιος μαθαίνει το «επάγγελμα» του γονέα, διότι το να είσαι γονέας στην εποχή μας δεν μπορεί να είναι αυτοσχεδιασμός!
👉 Η Σχολή γονέων οδηγεί τους γονείς μακροπρόθεσμα στην αλλαγή της στάσης και της συμπεριφοράς τους απέναντι στο παιδί τους. Οι γονείς αλλάζουν, τα παιδιά αλλάζουν, η σχέση γονιού – παιδιού διαφοροποιείται και εξελίσσεται.
✅Το έργο μιας Σχολής Γονέων δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός είδους διαλέξεις, βιβλία, άρθρα ή πληροφόρηση μέσω του διαδικτύου.
👉Δίνει τη δυνατότητα της εμπειρίας της συμμετοχής σε ομάδα, η οποία δεν παρέχει μόνο πλούσιες ιδέες και γνώσεις, αλλά μέσα από την αλληλεπίδραση των μελών οι γονείς ανατροφοδοτούνται δημιουργικά και μαθαίνουν να επικοινωνούν ουσιαστικά, εξελίσσονται και διαφοροποιούνται. Με αυτό τον τρόπο οι γονείς ενδυναμώνονται και αποκομίζουν ευχαρίστηση και χαρά από την άσκηση του ρόλου τους.
🙏Σας ευχαριστούμε για τη εμπιστοσύνη σας, 7 χρόνια τώρα που δημιουργήσαμε τον θεσμό της Σχολής Γονέων στον Δήμο μας με την συμμετοχή καταξιωμένων συνεργατών.
______________________________________________________________________
ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/12/2021 ώρα 19.00 👈
Τόπος συνάντησης η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου Δημοτικού (Σπάρτης και Τειρεσία).
✅Θέμα : “Ο Ρόλος του πατέρα σήμερα”
📌Λίγα λόγια για την έναρξη του 1ου κύκλου σχολής γονέων αποκλειστικά για μπαμπάδες
Αυτή η ομάδα γονέων απευθύνεται σε όλους τους μπαμπάδες. Όχι πως αποτελούν διαφορετική ομάδα από τις μαμάδες αλλά παραδοσιακά τις περισσότερες φορές οι μαμάδες εμπλέκονται περισσότερο με τα θέματα των παιδιών. Η πλευρά του πατέρα; Αυτό το ερώτημα αποτέλεσε μια πρόκληση και με άξονα αυτό δημιουργήσαμε την ομάδα γονέων για μπαμπάδες. Άρα ο στόχος της ομάδας είναι να προσεγγίσουμε τον πατέρα σήμερα και να συζητήσουμε μαζί του.
👉Η ομάδα γονέων θα λειτουργήσει με τη μεθοδολογία και τις αρχές της συστημικής θεωρίας. Θα υπάρχει το θέμα που θα συζητάμε κάθε φορά αλλά αυτό θα έχει επιλεγεί από την ομάδα με βάση τις ανάγκες της. Θα υπάρχει μια μικρή εισήγηση από το συντονιστή αλλά το μεγαλύτερο μέρος θα γίνεται ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση πάνω στο θέμα. 👉Για αρχή θα ξεκινήσουμε με ένα κύκλο πέντε (5) συναντήσεων με αρχή την Παρασκευή 17.12.2021. 👉Τόπος συνάντησης η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου Δημοτικού (Σπάρτης και Τειρεσία).
👉Ώρα συνάντησης 19.00 και η διάρκεια υπολογίζεται περίπου 1,5 ώρα.
✅Συντονιστής της ομάδας: Γιάννης Κοσμόπουλος (Ειδικός Παιδαγωγός,Συντονιστής Σχολών Γονέων, Διευθυντής του 4ου Δημοτικού)
Previous articleΠρόσκληση Υποβολής Προσφοράς «Προμήθεια ανταλλακτικών για την συντήρηση-επισκευή ψυγείου του Α’ Τμήματος βρεφικών και παιδικών σταθμών»
Next articleΔράση Προσφοράς & Αγάπης από το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy