Καθιερώνουμε από αυτόν τον μήνα και μέχρι το τέλος του έτους με την ευγενή προσφορά του Πανελληνίου Συλλόγου Αριστοτελικής και Περιβαλλοντικής Αγωγής Νηπίων και Νέων (ΠΑΣΑΠΑΝ) μία σειρά δωρεάν επιμορφωτικών διαδικτυακών διαλέξεων-συζητήσεων σε πλατφόρμα ΖΟΟΜ, που θα πραγματοποιούνται ημέρα Πέμπτη(απόγευμα) και θα αφορούν κοινωνικά θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.
Οι διαλέξεις αυτές θα δοθούν από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας με μεγάλη σχετική εμπειρία και γνώσεις.
Αρχίζουμε από την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, ώρα 6.30 μ.μ. με θέμα “Ο ΛΟΓΟΣ για το Νερό και του νερού τα παραμύθια”
Τα καύσιμα και η ενέργεια δεν είναι το πολυτιμότερο αγαθό του πλανήτη μας. Το ΝΕΡΟ έχει την πρώτη θέση για την ζωή μας και η κατάλληλη σχετική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας είναι “εκ των ων ουκ άνευ”, αφού βεβαίως εμείς ως γονείς και εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πως πρέπει αυτό το αγαθό να προστατεύεται και όχι μόνον να εξοικονομείται, καθώς και ποια είναι τα σχετικά δικαιώματα μας από την πολιτεία και τους θεσμούς της.
Η Δρ. Αγγελική Καλλία -Αντωνίου Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικού Δικαίου στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και επί 20-ετία στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, μας κάνει την τιμή να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις της επ΄αυτού, στα πλαίσια του “Αφιερώματος στον Λόγο”του συλλόγου ΠΑΣΑΠΑΝ, που προσφέρεται δωρεάν σε όλους, καθώς και στην Σχολή Γονέων Βριλησσίων.
Επίσης σε όσους παρακολουθήσουν την διαδικτυακή διάλεξη, θα μοιραστεί ηλεκτρονικώς μία συλλογή από επιλεγμένα κείμενα τεκμηρίωσης, σχετικώς με την Ελληνική Μυθολογία για το νερό των θαλασσών, ποταμών, λιμνών και πηγών, που μπορούν να αξιοποιήσουν διδακτικώς προς τα παιδιά τους, μορφώνοντας τα σε ένα τόσο ενδιαφέρον χρήσιμο και γοητευτικό θέμα.
Την συζήτηση θα συντονίσει η Πρόεδρος του ΠΑΣΑΠΑΝ Δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά Μηχανικός Περιβάλλοντος και Νηπιαγωγός.
Η ομιλία – συζήτηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακώς με ΖΟΟΜ, στον σύνδεσμο που βλέπετε παρακάτω:
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΖΟΟΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΞΗ
ΕΦΗ ΒΑΛΙΑΝΤΖΑ-ΑΦΤΙΑ is inviting you to a scheduled Zoom meeting.
Join Zoom Meeting
Meeting ID: 277 565 8698
Passcode: 4EmnYg
Previous articleΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1.4.2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00- ΜΕΣΩ WEBEX- ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: Σε αγαπώ γιατί είσαι εσύ !» Καλλιεργώντας την αυτοεκτίμηση των παιδιών μας μέσα από την «άνευ όρων» αποδοχή και αγάπη!
Next articleΔωρεάν εξέταση HIV & Ηπατίτιδας Β & C για τον μήνα Απρίλιο (1.4.2022) στον Δήμο Βριλησσίων από την PRAKSIS!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy