Βιωματικό εργαστήριο
«Καλλιεργώντας τη ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών μας σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο»
Συντονίστρια : Ειρήνη Ρέππα, οικογενειακή θεραπεύτρια , σύμβουλος επαγγελματικής σταδιοδρομίας .
Ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε ένα κόσμο που αλλάζει δραματικά, και πορευόμαστε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν αυξήσει τις αντιξοότητες της καθημερινής μας ζωής και επιδρούν στη ψυχική μας υγεία.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε να συνδεθούμε με τα αποθέματα δύναμης και ελπίδας μέσα μας ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες συνθήκες με ψυχική επάρκεια και σθένος .
Στο βιωματικό εργαστήριο αυτό οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να αναστοχαστούν για τη δική τους ψυχική ανθεκτικότητα, απέναντι στις αντιξοότητες της ζωής και τα άγχη του γονικού τους ρόλου . Οι συμμετέχοντες θα έχουν ακόμα τη δυνατότητα να ανιχνεύσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να στηρίξουν τα παιδιά τους ώστε να κατακτήσουν και αυτά τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την κινητοποίηση μηχανισμών ψυχικής ανθεκτικότητας στη ζωή τους.
Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:
-τι είναι η ψυχική ανθεκτικότητα και ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της διαδικασίας ανάπτυξης της ψυχικής ανθεκτικότητας στα παιδιά, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα των νευροεπιστημών
-ποιες είναι οι πρακτικές προαγωγής της ψυχικής ανθεκτικότητας σε επίπεδο οικογένειας και σχολείου.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Η συνάντηση θα γίνει μέσω ΖΟΟΜ τη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και ώρα 18.15-20.15
Την Παρασκευή λίγες ώρες πριν θα σας σταλεί με mail ο σύνδεσμος να μπείτε στη πλατφόρμα .Επειδή το εργαστήριο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα η πλατφόρμα θα κλειδώσει έξι και είκοσι και δεν θα δέχεται άλλες συμμετοχές.
Σας ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ θα βιντεοσκοπήσουμε την διάλεξη, και δεν θα επιτρέπεται από τις ρυθμίσεις η βιντεοσκόπηση ούτε από εσάς για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να συμμετάσχουν με ανοικτή τη κάμερα λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου και για διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης μεταξύ μας. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να φαίνεται το ονοματεπώνυμο σας μπορείτε πριν μπείτε να κάνετε “rename”στα στοιχεία εισόδου σας στη πλατφόρμα.
Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και περιμένουμε να σας δούμε όλους και όλες την Παρασκευή.
Σύντομο Βιογραφικό
Ρέππα Ειρήνη: Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Σύμβουλος επαγγελματικής σταδιοδρομίας
Έχει M.Sc. στη Σχολική Ψυχολογία & Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο Πατρών , κατέχει Πιστοποιητικό Ειδίκευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και ειδικεύτηκε στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος ΣΕΠ στη Β/θμια Εκπ/ση , έχει συντονίσει ως ψυχοθεραπεύτρια ή εκπαιδεύτρια Σχολές γονέων, ομάδες εφήβων, ανέργων, κλπ. προσφέροντας θεραπευτικό και συμβουλευτικό έργο σε άτομα, ομάδες και οικογένειες. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες ως ομιλήτρια ή συντονίστρια βιωματικών εργαστηρίων για θέματα ψυχολογίας , επικοινωνίας ,σταδιοδρομίας κλπ.
Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων ως μέλος συγγραφικής ομάδας, καθώς και ως εθελόντρια σύμβουλος και Υπεύθυνη του Εθελοντικού Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων «Γέφυρες παντού», που έχει σκοπό τη συμβουλευτική υποστήριξη ατόμων και ομάδων που πλήττονται από την κρίση. Είναι μέλος της ΕΛΕΣΥΘ και της EFTA
  • Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα: 210 80455 64 & 210 61356 11
Προηγούμενο άρθροΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ:Η συνεργάτης μας Αλεξάνδρα Καππατου Παιδοψυχολόγος -Ψυχολόγος, απαντάει και δίνει συμβουλές για τις σχέσεις των εφήβων και τη σεξουαλικότητα τους.
Επόμενο άρθροΤμήμα Λογοθεραπείας Τραυλισμός: Όταν το παιδί επαναλαμβάνει τις συλλαβές ή τις λέξεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων