Αγαπητοί γονείς,
την Παρασκευή 4/6/2021 και ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση μας μέσω τηλεδιάσκεψης ZOOM σε ένα βιωματικό εργαστήριο με
Θέμα: «Σε αγαπώ γιατί είσαι εσύ !»
Καλλιεργώντας την αυτοεκτίμηση των παιδιών μας μέσα από την «άνευ όρων» αποδοχή και αγάπη με την συνεργάτη μας  Ειρήνη Ρέππα, οικογενειακή θεραπεύτρια , σύμβουλος ψυχικής υγείας.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Η συνάντηση θα γίνει μέσω ΖΟΟΜ – την Παρασκευή 4 Ιουνίου και ώρα 18.00-
Παρακάτω θα βρείτε τα links του zoom με τα οποία θα συνδεθείτε.
Το κάθε μέρος έχει διάρκεια 40 λεπτά.
Α ΜΕΡΟΣ
Join Zoom Meeting
Meeting ID: 875 2015 5178
Passcode: 8SzYnf
Β ΜΕΡΟΣ
Meeting ID: 822 3632 1954
Passcode: 89dcRF
Γ ΜΕΡΟΣ
Meeting ID: 896 8947 1726
Passcode: 3xiSt1
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Σε αυτή τη συνάντηση θα διαπραγματευθούμε το πώς βιώνουμε και εκφράζουμε την υγιή αγάπη προς τα παιδιά μας , μιας και η αγάπη δεν είναι μόνο συναίσθημα αλλά και πράξη που καθορίζει και διαπερνά πολλές συμπεριφορές και μοτίβα σχέσεων.
Μπορείτε να αναρωτηθείτε ως γονείς: Εσείς τι κάνετε για να αγαπάτε το παιδί σας; Πώς του το δείχνετε; Τι χρειάζεται το παιδί σας για να καταλάβει ότι το αγαπάτε; Με ποιο τρόπο μπορείτε να του δείξετε την αγάπη αυτή;
Πώς μπορούμε άραγε να βιώνουμε για τα παιδιά μας μια αγάπη που :
-δεν θα ικανοποιεί δικές μας ανάγκες και προβολές
– θα αναδύεται ως μια γενναιόδωρη αγάπη που δέχεται ατέλειες, ατυπίες, ελλείμματα
-μας εμπλουτίζει , μας μαλακώνει και μας κάνει καλλίτερους ανθρώπους
-θα συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού και στη διασφάλιση της αυτοεκτίμησης του , βάζοντας γερές βάσεις για τη ζωή και τις σχέσεις του στο μέλλον;
Υπάρχει μέσα σε όλες τις γονεϊκές καρδιές ως δυνατότητα : η όμορφη , δημιουργική και απελευθερωτική προοπτική της αποδοχής του παιδιού μας χωρίς «όρους και προϋποθέσεις» ,γεμάτη σεβασμό και αποδοχή του «άλλου» , βαθιά , ολοκληρωτική ,γενναιόδωρη , χωρίς κυριαρχία και επιβολή.
Μέσα από τη προσωποκεντρική προσέγγιση του C. Rogers και σε συνδυασμό με τη βιωματική μέθοδο θα έχουμε την ευκαιρία σε αυτό το εργαστήριο να ανοίξουμε ένα πρώτο διάλογο για αυτό το μεγάλο θέμα , που προάγει μια γενικότερη καταξιωτική στάση ζωής που εμπεριέχει σεβασμό στην ανθρώπινη φύση , αποδοχή στις διαφορές και ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου.
Ελπίζω να κάνουμε μαζί ένα βήμα με τη πίστη ότι το κάθε παιδί σε αυτό το κόσμο είναι ένα πλάσμα που έχει μια και μόνη αποστολή «να γίνει αυτό που είναι» χωρίς απαιτήσεις , διαστρεβλώσεις , προσδοκίες , κατηγοριοποιήσεις, τελειομανίες και πρότυπα.
Σας ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ θα βιντεοσκοπήσουμε την διάλεξη, και δεν θα επιτρέπεται από τις ρυθμίσεις η βιντεοσκόπηση ούτε από εσάς για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Θα πρέπει να μπείτε στη πλατφόρμα ακριβώς στις έξι .Επειδή το εργαστήριο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα η πλατφόρμα θα κλειδώσει έξι και τέταρτο και δεν θα δέχεται άλλες συμμετοχές.
Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να συμμετάσχουν με ανοικτή τη κάμερα λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου και για διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης μεταξύ μας. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να φαίνεται το ονοματεπώνυμο σας μπορείτε πριν μπείτε και να κάνετε “rename”στα στοιχεία εισόδου σας στη πλατφόρμα.
Previous article‘Ελεγχος covid-19, στην πλατεία Γ.Σεφέρη (πρώην 28ης Οκτωβρίου) Άνω Βριλήσσια,σήμερα 31-5-2021
Next article?Αποτελέσματα δειγματοληπτικού ελέγχου covid-19 στο Δήμο Βριλησσίων, στις 31 Μαΐου 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy