Την Παρασκευή 27/9 στις 19.00 σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων,είχαμε μία καταπληκτική συνάντηση με τη γνωστή σε όλους μας Ψυχολόγο Αλεξάνδρα Καππάτου.
Μέσα σε ένα πλήθος ερωτήσεων και απαντήσεων, συνομιλήσαμε μαζί της, ενημερωθήκαμε και αναλύσαμε ένα θέμα για το οποίο όλοι πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα…μας αφορά όλους ποικιλοτρόπως.
Το θέμα πολύ σοβαρό. Ψυχικός εμβολιασμός στα παιδιά μας το συμπέρασμα απόψε…δώστε πρωτοβουλίες στα παιδιά, μάθετε τα να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα τους, παρατηρήστε το παιδί κ τον εαυτό σας(συμπεριφορά), επαφή με συνομήλικα παιδιά, ανεξάρτητα παιδιά όχι νταήδες.. αντιμετώπιση της εφηβείας από πριν εμφανιστούν τα προβλήματα. Αυτά κ πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα για το μπούλινγκ τις αιτίες, τον τρόπο αντιμετώπισης, την εκπαιδευτική κοινότητα κ.α.

“Ένα παιδί δεν γεννιέται επιθετικό. Γίνεται. Υπάρχουν λόγοι που το ωθούν να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο. Είναι ένα μήνυμα προς το περιβάλλον. Μας λέει ”δες με. Κάτι γίνεται εδώ. Κοίταξέ με λίγο καλύτερα……”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy