“Τι έχεις να χάσεις εκτός απο λίγες τριχες; Δεν μπορείς ν’ αποχωριστείς λίγες τρίχες και να κάνεις μια γυναίκα να χαμογελάσει;”
Σας καλούμε να στηρίξουμε όλοι μαζι τις γυναίκες που κανουν χημειοθεραπεία.
Ξεκινάμε το πρόγραμμα δωρεάς μαλλιών «Χάρισε Δύναμη» με στόχο την παροχή περουκών σε γυναίκες ασθενείς με καρκίνο που βρίσκονται σε χημειοθεραπεία.
Καλούμε επίσης ολα τα κομμωτήρια του δημου μας, να ενημερωνουν τους πελάτες τους. (Θα τους σταλεί σχετική αφίσα)
Τα μαλλιά που κόβονται θα συγκεντρώνονται στον Κοινωνικό Οργανισμό και θα δίνονται στο “Άλμα Ζωής” Πανελλήνιος Σύλλογος καρκινοπαθών γυναικών με καρκίνο του μαστού.

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό της προσφοράς, της δωρεάς. Βοηθάμε μια γυναίκα σε ένα σημαντικό στάδιο της ζωής της, της δίνουμε τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσει, να γνωρίζει πως υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται.

Δεν χρειάζεται να την γνωρίζεις προσωπικά. Θα το κάνεις είτε είναι αδερφή σου, είτε είναι φίλη σου, είτε μια οποιαδήποτε, άλλη γυναίκα. Θα χαρίσεις δύναμη σε έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη.

Όσο περισσότερες κοτσίδες μαζεύονται, τόσο περισσότερες γυναίκες θα μπορέσουν να πάρουν την περούκα τους δωρεάν και γι’ αυτό είναι τόσο σημαντική η συμμετοχή σας.

*Πώς να κάνεις το κούρεμα;
Μπορείτε να επισκεφθείτε οποιοδήποτε κομμωτήριο για να κόψετε τα μαλλιά σας ή να τα κόψετε στο σπίτι.
Προσοχή! ΔΕΝ υπάρχουν κομμωτήρια συμβεβλημένα / συνεργαζόμενα με το πρόγραμμα «Χάρισε Δύναμη”
Τα μαλλιά πρέπει να είναι καθαρά, φρεσκολουσμένα και ενδεχομένως να έχετε χρησιμοποιήσει conditioner, όχι όμως προϊόντα styling, λακ ή άλλα προϊόντα για τα μαλλιά.
Μαζέψτε τα μαλλιά στον αυχένα.
Δημιουργήστε μια αλογοουρά με ένα λαστιχάκι.
Βεβαιωθείτε ότι το λαστιχάκι είναι σφιχτά δεμένο για να συγκρατήσει τα μαλλιά μετά το κούρεμα.
Εάν τα μαλλιά πέσουν από το λαστιχάκι, δεν θα είναι δυνατό να αξιοποιηθούν.
Μπορείτε, αν θέλετε, να τοποθετήσετε ένα δεύτερο λαστιχάκι γύρω από τη μέση της αλογοουράς για να συγκρατήσετε καλύτερα τα μαλλιά.
Βεβαιωθείτε ότι το λαστιχάκι βρίσκεται ακριβώς κάτω από εκεί που θέλετε να κόψετε τα μαλλιά σας.
Μετρήστε το μήκος της αλογοουράς από το λαστιχάκι ως τις άκρες και βεβαιωθείτε ότι είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά. Δωρεές κοντύτερων μαλλιών δεν είναι δυνατό να αξιοποιηθούν.
Εάν τα μαλλιά σας δεν έχουν μήκος 20 εκατοστά, αφήστε τα να μακρύνουν. Δεν υπάρχει μέγιστο όριο μήκους.
Κόψτε τα μαλλιά ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι, έτσι ώστε το λαστιχάκι να παραμείνει στην αλογοουρά μετά το κούρεμα και να συγκρατήσει τα μαλλιά. Μετά το κόψιμο μη λούσετε και μην δώσετε κάποιο στυλ στην αλογοουρά με οποιονδήποτε τρόπο.
Βεβαιωθείτε ότι η αλογοουρά είναι εντελώς στεγνή.
Τοποθετήστε την αλογοουρά, όπως είναι στερεωμένη με το λαστιχάκι και στεγνή, σε ένα οποιοδήποτε σακουλάκι τροφίμων το οποίο κλείνει και κλείστε την καλά.
Καθημερινά εκτός Σαβββατοκυριακου δεχόμαστε τα σακουλάκια με τις αλογοουρες σας στον ΟΚΠΑΔΒ Λ.Πεντελης 62.

Προηγούμενο άρθροΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ!!
Επόμενο άρθροΜέσω τηλεδιάσκεψης τα προγράμματα Ψυχολογικής Υποστήριξης, Σχολής Γονέων, Νοητικής Ενδυνάμωσης & ΚΔΑΠ ΑμεΑ Κρίκος στον Δήμο Βριλησσίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων