Σε συνάντηση εργασίας για την πρόοδο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος ‘LIFE-PAYT Πληρώνω όσο πετάω’ στην πόλη Conteixa-a- Nova της Πορτογαλίας, την Παρασκευή 22/11/2019, συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξης Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης, επίσης, παραβρέθηκε στην ημερίδα παρουσίασης Καλών Πρακτικών προγραμμάτων ‘Πληρώνω όσο πετάω’, η οποία διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Coimbra και αφορά σε ανάλογες πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται σε Δήμους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πρόγραμμα ‘Life-Payt-Pay as you Throw’ συμμετέχουν ως εταίροι οι δήμοι της Λισαβόνας, του Αβέιρο και της Conteixa-a-Nova από την Πορτογαλία, ο δήμος Βριλησσίων από την Ελλάδα, ο δήμος Λάρνακας από την Κύπρο, καθώς και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο του Αβέιρο και το Πολυτεχνείο της Coimbra.
Το ερχόμενο διάστημα αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά πρόγραμμα ‘Πληρώνω όσο πετάω’ στην πόλη μας για τη σύνδεση του όγκου απορριμμάτων με το κόστος διαχείρισης που καταβάλλει κάθε δήμος και κάθε νοικοκυριό.
Ο Δήμος Βριλησσίων με συμμάχους τους δημότες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εφαρμογής προγραμμάτων που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) με όρους κυκλικής οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

https://www.vrilissia.gr/index.php/939-life-payt?fbclid=IwAR1C3qWF7u2qrn9d-iy_f2bZHnE3rkH2RBs-y7Uh7bXhyvf6lhrnseHfuTg

Προηγούμενο άρθρο30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2019 : Ανοίγουμε τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο μας. Σας περιμένουμε !!!
Επόμενο άρθροMε εντολή Δημάρχου έλεγχοι σε όλα τα σχολεία του Δήμου μετά το σεισμό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων