Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα 545 άτομα εξυπηρετήθηκαν από το Κέντρο Κοινότητας για το έτος 2019 (254 άντρες – 291 γυναίκες)
Επίσης , από τον υπολογισμό του δείκτη, 389 από αυτούς επισκέφθηκαν για 1η φορά το Κ.Κ το 2019
Το Κέντρο Κοινότητας λειτούργησε για πρώτη φορά στο Δήμο μας στον Κοινωνικό Οργανισμό τον 4ο του 2019.

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με τον Κοινωνικό Οργανισμό του κάθε Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Στο Κέντρο Κοινότητας του κάθε Δήμου μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Συγχρόνως τα Κέντρα Κοινότητας παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα όπως η προσέγγιση της τοπικής αγοράς για εύρεση εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών για νέους ώστε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας η οικογενειακών δυσαρμονιών, ζητήματα νομικού χαρακτήρα, μαθησιακή στήριξη παιδιών και εφήβων, διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.
Στον Δήμο μας λειτουργεί στην Λ.ΠΕΝΤΕΛΗΣ 62 στο Ισόγειο στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης από τις 08.00-16.00 καθημερινά εκτός Σ.Κ. τηλ. 210-6135611

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Υγείας – 7 Απριλίου!
Επόμενο άρθροΠροσφέρουμε – Στηρίζουμε -Βοηθάμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων