Ο Δήμος Βριλησσίων ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο της προληπτικής μέριμνας, το Σάββατο 29/2/2020 ξεκίνησε, από εξειδικευμένο συνεργείο με πιστοποιημένες διαδικασίες, απολύμανση σε όλους τους χώρους των Σχολικών Μονάδων και των δημοτικών κτιρίων.

Συγκεκριμένα, απολύμανση πραγματοποιήθηκε σε όλους τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, στο ΚΑΠΗ, στο Πνευματικό Κέντρο, στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΡΙΚΟΣ και θα συνεχιστεί σε όλα τα σχολεία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), στο κλειστό γήπεδο της Κισσάβου, στο Δημαρχείο καθώς και στις υπηρεσίες των Νομικών Προσώπων.

Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για ό,τι νεότερο χρειαστεί ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων, οπότε και θα αναπροσαρμόζονται οι στρατηγικές μας σε συνεργασία με τους γιατρούς του δήμου και την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης, την οποία έχει ήδη δραστηριοποιήσει ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης.

Οι διαδικασίες απολύμανσης πραγματοποιούνται υπό την καθοδήγηση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας και προέδρου του ΟΚΠΑ, κας Β. Αρσένη – Λάμπρου.

Συνιστούμε ψυχραιμία και πλήρη τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Και για 2η ήμερα την Κυριακή 1/3/2020 συνεχίστηκε η απολύμανση σε δημοτικούς χώρους, Κλειστό γήπεδο Μπάσκετ (η 1η εφαρμογή το πρωί νωρίς μόνο κερκίδες) , ΠΑΟΔΗΒ, ΟΚΠΑΔΒ, Κοιν.παντοπωλείο, Ιατρεία, Δημαρχείο, ΤΥΠΕΤ,ΚΕΠ, αποδυτήρια,και σάλα κλειστού μπάσκετ (η 2η εφαρμογή μετά το πέρας των προπονήσεων).

Ενημερωτικά:
Για τις εργασίες απολύμανσης των κτιρίων και λοιπών χώρων του Δήμου, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από το νέο κοροναϊό 2019-nCoV , οι μέθοδοι και τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται αφορούν την καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών. Ως εκ τούτου, πραγματοποιείται ψεκασμός επιφανειών χαμηλής πίεσης και όγκου με εγκεκριμένο απολυμαντικό σκεύασμα & παράλληλα χρήση συσκευής που παράγει ξηρό υπέρθερμο ατμό. Ο ξηρός υπέρθερμος ατμός αποτελεί οικολογική λύση για την καταπολέμηση των μικροβίων χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών και δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον. Η ροή του ξηρού υπέρθερμου ατμού είναι αρκετά ισχυρή και διεισδύει αποτελεσματικά σε ρωγμές, σχισμές, έπιπλα. υφάσματα, απολυμαίνοντας άμεσα τις περιοχές που εφαρμόζεται.
Οι χώροι χρειάζονται, μετά τον ψεκασμό, αερισμό για να στεγνώσουν & να φύγουν τυχόν δυσάρεστες οσμές.
Η απολύμανση & συγκεκριμένα αυτού του τύπου διεργασίες, δεν συνιστούν κανέναν κίνδυνο ανησυχίας για τον άνθρωπο,το περιβάλλον & για την δημόσια υγεία γενικά.

Προηγούμενο άρθροΧρόνια Πολλά Καλή Σαρακοστή από τα μέλη του ΚΑΠΗ μας που ξέρουν πάντα να γιορτάζουν και τις Απόκριες!
Επόμενο άρθροΣεμινάριο προσωπικής βελτίωσης πραγματοποιήθηκε στις 28/2/2020 με Εισηγητή τον βραβευμένο Συγγραφέα Αργύρη Μάρδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων