Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Αφιερωμένη στους γιατρούς,τους νοσηλευτές ,τις μαίες και τους επισκέπτες υγείας
Στην αναγνώριση και στην απόδοση τιμής σε όλους αυτούς τους επιστήμονες, είναι αφιερωμένη φέτος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στις 7 Απριλίου.
Επιπρόσθετα αποτελεί και μία ακόμα ευκαιρία να υπενθυμίζουμε στους ηγέτες του κόσμου τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν για να διατηρηθεί ο κόσμος υγιής.
Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι στο προσκήνιο της μάχης ενάντια στον κορονοϊό, παρέχοντας η κάθε ειδικότητα από την πλευρά της και σύμφωνα με τα guidelines, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και αξιοσέβαστη θεραπεία και φροντίδα, ανοίγοντας διάλογο στην κοινότητα για την αντιμετώπιση των φόβων και δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήσεις ενώ συλλέγουν δεδομένα για κλινικές μελέτες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποτελεί μία ακόμα ευκαιρία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να επισημάνει την τρέχουσα κατάσταση παγκόσμια και να υποβάλλει μια σειρά από προτάσεις για την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού.

Με τους γιατρούς που δίνουν μάχη με τον Κορωνοιο, το νοσηλευτικό προσωπικό τις μαίες και τους επισκέπτες υγείας, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των ισχυρών, ανθεκτικών συστημάτων υγείας που απαιτούνται για την επίτευξη καθολικής κάλυψης υγείας. Εξασφαλίζουν εξειδικευμένη φροντίδα ενώ συλλέγουν επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία είναι υψίστης σημασίας για να πετύχουμε εθνικούς και παγκόσμιους στόχους που σχετίζονται με καθολική κάλυψη υγείας, ετοιμότητα στην έκτακτη ανάγκη και ανταπόκριση, με την ασφάλεια των ασθενών και την παράδοση ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας , με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Σε αυτή την δύσκολη περίοδο παγκοσμίως στέκονται υψηλά αψηφώντας και την ζωή τους ακόμα προκειμένου να σώσουν τους συνανθρώπους τους από τον Covid-19.
Με τις υπάρχουσες συνθήκες ,κάθε μέρα είναι παγκόσμια ήμερα υγείας..

Προηγούμενο άρθροΣυγκινητική η προσέλευση των εθελοντών από όλη την πόλη των Βριλησσίων όπου δείχνουν με κάθε τρόπο την στήριξή τους!
Επόμενο άρθροΣτατιστικά στοιχεία Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βριλησσίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων