Το ερώτημα το οποίο δημιουργήθηκε είναι αν το εμβόλιο BCG μπορεί να προκαλέσει μια ασπίδα προστασίας, ιδιαίτερα κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού, ώστε να μπορεί να αποτελέσει μία λύση για τον Covid-19.Σύμφωνα με τον κο Γιαμαρέλλο <<τα δεδομένα της έρευνας για την δράση του BCG, έδειξαν μια προστασία. Το εμβόλιο της φυματίωσης 10-20 χρόνια πριν, παρέχει προστασία για την φυματίωση αλλά σκοπός μας εδώ δεν είναι να προστατευτούμε από την φυματίωση, σκοπός μας είναι να προστατευτούμε από κάθε μικρόβιο, το οποίο προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού είτε του κατώτερου αναπνευστικού, πνευμονία όπως την ξέρει ο κόσμος, είτε του ανώτερου αναπνευστικού. Άρα λοιπόν δεν πρέπει να συγχέουμε αυτά τα δύο και επιπλέον ο εμβολιασμός 1000 ατόμων στην Ελλάδα μπορεί να δώσει το αποτέλεσμα με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Όταν γίνεται η επιλογή του πιο είναι το κατάλληλο εμβόλιο στην εποχική γρίπη, σπανίως μελετάται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, σε περισσότερους από 500, και αυτό για να δοθεί ένα αποτέλεσμα για όλο τον κόσμο. Φανταστείτε λοιπόν εδώ, 1000 άτομα για μια μόνο χώρα. Αυτοί που θα εμβολιαστούν θα είναι όσοι είναι άνω των 50 ετών, και έχουν συνυπάρχοντα νοσήματα όπως στεφανιαία νόσο, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, διαβήτη ή νεφρική ανεπάρκεια>>.
Το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 με το εμβόλιο κατά της φυματίωσης έχει εγκριθεί από τον ΕΟΦ και πρόκειται να ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου 2020.
Ο εμβολιασμός θα γίνεται σε 4 νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, των Ιωαννίνων, της Αλεξανδρούπολης, της Ημαθίας, της Πτολεμαΐδας, του Ναυπλίου και της Κορίνθου..
Επιστημονικές αναφορές από πολλές χώρες δείχνουν ότι ο εμβολιασμός κατά της φυματίωσης σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Ήδη σε τρεις χώρες (Αυστραλία, Γερμανία και Ολλανδία), έχουν ξεκινήσει προγράμματα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, με το εμβόλιο της φυματίωσης.
Όσοι ενδιαφέρονται για το εμβολιαστικό πρόγραμμα αλλά και τα κέντρα εμβολιασμού μπορούν να απευθύνονται στο 210 74 80 662.

Προηγούμενο άρθροΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ!
Επόμενο άρθροΚοινωνικό Παντοπωλείο:Συνεχίζεται η διανομή γευμάτων έως και τις 9/6/2020 !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων