ΟΠΙΒΡΙΛ: Ενημερωθείτε για την Δημόσια Προφορική Ιστορία και γίνετε μέρος αυτής.

ΟΠΙΒΡΙΛ
Ενημερωθείτε για την Δημόσια Προφορική Ιστορία κ γίνετε μέρος αυτής.
Επειδή ο πολιτισμός κ η κοινωνία εξελίσσεται και δεν αφορά απλή φωτογράφηση σε άλμπουμ αλλά αποτύπωση της ιστορίας ενός τόπου με πολλές πτυχές (που ισχυροποιείται με προφορικές μαρτυρίες από την βάση δηλαδή τον λαό), την πραγματική ιστορία σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας,της χώρας μας σε κάθε περίοδο.
Στον δήμο μας η Ομάδα Προφορικής ιστορίας (ΟΠΙΒΡΙΛ), εκπαιδεύτηκε από την Ιστορικό κα Τασούλα Βερβενιωτη και λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα της Βρετανικής βιβλιοθήκης, με την αρωγή του Δήμου σε τεχνικό εξοπλισμό και υποστήριξη, και μελλοντικά αποτύπωση των συνεντεύξεων που λαμβάνονται από παλιούς Βριλησσιωτες, ώστε να αποτυπωθεί και ψηφιακά κ να αποτελέσει πολιτιστική κ κοινωνική κληρονομιά για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό κ κάθε ενδιαφερόμενο μεταπτυχιακό φοιτητή. Μια σπουδαία πρωτοβουλία που εδώ κ 4 χρόνια σχεδόν, με πολύ μόχθο κ επαγγελματισμό από τους εθελοντές που εκπαιδεύτηκαν, καταγράφεται κ διασταυρώνεται κεντρικά η ιστορία του τόπου που κατοικούμε, αποκωδικοποιείται, ώστε όλοι να γνωρίζουν κ να αγαπήσουν αλλά κ να σεβαστούν την κοινότητα που ζουν,που μεγαλώνουν τα παιδιά μας , κ τα παιδιά αυτών..
Συνεχίζουμε.. διότι η ιστορία γράφεται καθημερινά κ δεν περιορίζεται μόνο σε μια γραπτή κ ψηφιακή αποτύπωση την οποία όμως οφείλουμε να έχουν όλοι ,αλλά κ να εμπλουτίζεται σε στοιχεία , σε τακτές χρονικές περιόδους όπως ακριβώς κ οι διάφοροι μετασχηματισμοί των περιόδων που ζούμε..
Διότι η ιστορία έχει την δική δυναμική κ αποτέλεσμα, πεδίο προβληματισμού για όλους τους ενεργά σκεπτόμενους πολίτες. Μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά για την πόλη μας κ για την χώρα μας, που αναπτύσσεται σε κάθε δήμο πια.
*Σε περίπτωση που κάποιος συμπολίτης μας επιθυμεί να δώσει συνέντευξη, μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ 210-6135611 στον ΟΚΠΑΔΒ.


https://www.facebook.com/evrikomisavva/?__tn__=kHH-R

Προηγούμενο άρθρο“Τι έχεις να χάσεις εκτός από λίγες τρίχες; Δεν μπορείς ν’ αποχωριστείς λίγες τρίχες και να κάνεις μια γυναίκα να χαμογελάσει;”Σας καλούμε να στηρίξουμε όλοι μαζι τις γυναίκες που κάνουν χημειοθεραπεία.
Επόμενο άρθροΘυμίζουμε τι είναι ο Κορωνοιος-Covid-19

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων