Αγαπητοί γονείς,
Επανερχόμαστε, προκειμένου να γνωρίζετε τι χρειάζεται να κάνετε τόσο εσείς όσο και εμείς τη νέα σχολική χρονιά.
Ξεκινά με την υποχρέωση όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί λόγω της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου, με βάση της οδηγίες των ειδικών, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, των οικογενειών τους αλλά και του προσωπικού, σας καλούμε με ιδιαίτερη προσοχή να εφαρμόσετε τα ακόλουθα :
1. Παιδιά που εμφανίζουν πυρετό, ακόμα και δεκατική πυρετική κίνηση ή άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 (καταρροή, φαρυγγαλγία ή βήχα) απαγορεύεται να προσέρχονται στο βρεφονηπιακό σταθμό. Στις περιπτώσεις αυτές συστήνεται η επικοινωνία της οικογένειας με τον παιδίατρο του παιδιού για κλινική εξέταση και εξατομικευμένη αξιολόγηση σχετικά με την ένδειξη εργαστηριακού ελέγχου για την ανίχνευση του ιού.
2. Τα παιδιά θερμομετρούνται καθημερινά κατά την άφιξη τους στο σχολείο. Σας παρακαλούμε να τα ελέγχετε κι εσείς τα για πυρετό και για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων κάθε φορά πριν την αναχώρηση τους από το σπίτι.
3. Τα παιδιά θα παραλαμβάνονται από συγκεκριμένο μέλος του προσωπικού πριν την είσοδο στο χώρο του βρεφονηπιακού σταθμού και θα οδηγούνται στην αίθουσα.
4. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται σε μαθήτρια ή μαθητή πυρετός > 37.5 °C ή άλλα συμπτώματα όπως καταρροή, βήχας, εμετοί, διαρροϊκές κενώσεις ή κακουχία, θα ενημερώνεται ο κηδεμόνας προκειμένου να παραλάβει άμεσα το παιδί από το σχολείο.
5. Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιστρέψει στο σχολείο μαθήτρια ή μαθητής που απουσίαζε τις προηγούμενες ημέρες λόγω ασθένειας, είναι η βεβαίωση από παιδίατρο. Θα πρέπει να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 3 μέρες απυρεξίας του παιδιού και 10 μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.
6. Γονείς και κηδεμόνες με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή/και πυρετό δεν επιτρέπεται να συνοδεύουν τα παιδιά στο σχολείο.
7. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 στο οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού, θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα η υπεύθυνη του σταθμού και η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου και του παιδιού, να τίθεται σε κατ΄οίκον απομόνωση.
8. Κάθε άτομο που έχει έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 δεν θα προσέρχεται στον βρεφονηπιακό σταθμό για 10 ημέρες μετά την τελευταία επαφή με τον ασθενή και στο διάστημα αυτό θα παρακολουθεί στενά την υγεία του για το ενδεχόμενο εμφάνισης συμπτωμάτων.
Είμαστε βέβαιοι ότι με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα συμβάλλετε από την πλευρά σας στην ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου μας.
Β.ΑΡΣΕΝΗ-ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗ ΧΑΡΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚΠΑΔΒ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ-ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΟΣ
ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟΣ ΚΟΙΝ.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ &
ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Προηγούμενο άρθροΣυγκεντρώνουμε Τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο !-Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 Θέατρο Νταμάρι Βριλησσίων !
Επόμενο άρθροKΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ: Ξεκίνησε η παράδοση σχολικών ειδών στα παιδιά των δικαιούχων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων