Στο πλαίσιο συμμετοχής της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Καντά στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece, 17 μαθητές δημιούργησαν τη μαθητική επιχείρηση «Foodorama». Μια εφαρμογή στην οποία καταγράφονται οι ανάγκες Ιδρυμάτων και Οργανισμών Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και τα πλεονάζοντα τρόφιμα των επιχειρήσεων.

Μέσω αυτοματοποιημένης αναζήτησης, οι Οργανισμοί ειδοποιούνται από το σύστημα όταν υπάρχει διαθεσιμότητα τροφίμων και ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις μπορούν να διοχετεύσουν τα πλεονάσματα τους ανάλογα με τις ανάγκες.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Καντά επισκέφθηκαν τον Οργανισμό  Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων και παρουσίασαν την ιδέα τους στην Πρόεδρο κα Βούλα Αρσένη – Λάμπρου, καθώς και στον Προϊστάμενο των Κοινωνικών Δομών κο Ηλία Μποζά και ενημερώθηκαν για το σημαντικό έργο που επιτελεί ο ΟΚΠΑ Βριλησσίων, στηρίζοντας τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του  Δήμου.

Η συνεργασία μαθητών και ΟΚΠΑ Βριλησσίων είναι σημαντική, τόσο γιατί αμφότεροι έχουν ως κοινό όραμα τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, όσο επίσης γιατί αναδεικνύουν τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς και της ενεργούς πολιτειότητας.

Η κα Βούλα Αρσένη – Λάμπρου και ο κ. Ηλίας Μποζάς συνεχάρησαν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη πρωτοβουλία και δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν κάθε δράση τους προς όφελος της κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Προηγούμενο άρθροΔομή Ψυχολογικής Υποστήριξης -Συμβουλευτική Ζεύγους-Οικογένειας!
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης Ανέργων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων