Η έγκριση αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου αποτελεί ιστορική στιγμή για τον Δήμο Βριλησσίων και προσωπικά νιώθω δικαίωση ως Δημοτική Αρχή. Η ένταξη του οικισμού ΚΡΑΣΣΑ στο Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης και ο επαναπροσδιορισμός των χρήσεων γης είναι καθοριστικής σημασίας εξέλιξη για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:⬇️
Έγκριση αναθεώρησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Βριλησσίων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Με την έγκριση αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) ο Δήμος Βριλησσίων αποκτά ένα χρήσιμο χωρικό εργαλείο που αφορά επί της ουσίας στον επανασχεδιασμό και εκσυγχρονισμό της πόλης.
Πρόκειται για μια μεγάλη κατάκτηση, η οποία έρχεται μετά από 10ετίες να επιλύσει κρίσιμα προβλήματα και να αποκαταστήσει χωροταξικές «αδικίες» όπως αυτή της περιοχής – ΚΡΑΣΣΑ-, αλλά και να επαναπροσδιορίσει τις χρήσεις γης προς όφελος της πόλης και του δημότη.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το εγκεκριμένο πλέον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βριλησσίων, εντάσσεται στο σχέδιο πόλης ο οικισμός «ΚΡΑΣΣΑΣ», με μέσο συντελεστή δόμησης 0,6 και με απόλυτη προστασία των εκτάσεων που θα κριθούν τελεσίδικα δασικές.
Περαιτέρω οι Περιοχές Οικιστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Α.) του Δήμου καθορίζονται σε πέντε (5) Πολεοδομικές Ενότητες (Π.Ε.).
⬆️Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της προσπάθειας για να εγκριθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η έγκριση αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Βριλησσίων αποτελεί ιστορική στιγμή για τον Δήμο Βριλησσίων και προσωπικά νιώθω δικαίωση ως Δημοτική Αρχή. Η ένταξη του οικισμού ΚΡΑΣΣΑ στο Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης και ο επαναπροσδιορισμός των χρήσεων γης είναι καθοριστικής σημασίας εξέλιξη για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου».
Η Υπουργική Απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Δ414/22-06-2022⬇️
Προηγούμενο άρθροΔήλωση της Α. Καππάτου στο Star.gr και στον δημοσιογράφο Α. Συμεωνίδη με θέμα: 5 λόγοι που ακούν trap μουσική οι έφηβοι – Πώς μπορεί να επηρεαστούν;
Επόμενο άρθροΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ- ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Δευτέρα 27/06/2022 έως και Παρασκευή 01/07/2022 από τις 8:00-16:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων