Το εργαστήρι ζαχαροπλαστική ξεκινάει πάλι μετά από 2μιση χρόνια αναστολής λειτουργίας  λόγω covid-19 . Ημέρα διεξαγωγής Σάββατο  πρωί 10.00-12.00, 2 φορές τον μήνα.

Αυτή τη φορά ζαχαροπλάστισσες είναι ομάδα γιαγιάδων του ΚΑΠΗ που  θα μάθουν τα  παιδιά παραδοσιακά γλυκά μέσα από βιωματικό εργαστήριο, επιστρέφοντας στα αγνά Ελληνικά γλυκά σε μία προσπάθεια διατήρησης της κληρονομιάς μας.

Μέσα από αυτά τα εργαστήρια στοχεύουμε να καλλιεργήσουμε την παρατήρηση, την ευαισθησία, τη δημιουργικότητα, τη συμμετοχή των παιδιών . · Να γνωρίσουν τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι μάγειρες και ζαχαροπλάστες αλλά και οι γιαγιάδες και παππούδες τα παλαιά χρόνια που δεν είχαν τις σημερινές ευκολίες. · Να γνωρίσουμε σύγχρονα και παλιά επαγγέλματα και να αναπτύξουμε διάφορες ιδέες χρησιμοποιώντας υλικά. · Να καλλιεργήσουμε συγκεκριμένες δεξιότητες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγιεινή διατροφή μας χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη.

Κατά διαστήματα θα συμμετέχουνε και σεφ Αρχιζαχαροπλάστες από την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων Αρχιζαχαροπλαστών ώστε να συνδυάζεται και να συγκρίνονται οι μέθοδοι του τότε με το σήμερα.

Δηλώστε συμμετοχή στο  τηλ. 210-6135611 εσωτ.1018

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ 18.11.2022 ΣΤΙΣ 18.15 ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Επόμενο άρθροΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR?Ο Άγιος Βασίλης έρχεται στα Βριλήσσια με πολλά δώρα στον σάκο του για κάθε παιδάκι! Σας περιμένουμε !???

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων