Ευχαριστούμε την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων -Αρχιζαχαροπλαστων για την συνεργασία καθώς και την γιαγιά Έφη κ παππού Νίκο για την βοήθεια τους.
Η σημερινή συνταγή
Σοκολατένια τρουφάκια
Υλικά
250 γρ. Κουβερτούρα Πλάκα
400 γρ. μπισκότα ή Τριμμένο Μπισκότο
400 ml γάλα
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γρ άχνη ζάχαρη
2 πορτοκάλια (το ξύσμα)
Για το γαρνίρισμα:
Τρούφα Σοκολάτας

Εκτέλεση
Σπάτε στο μίξερ ή σε μπολ τα μπισκότα, λιώνετε την Κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτετε το γάλα. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα, τα τριμμένα μπισκότα. Τοποθετείτε το μίγμα στο ψυγείο για λίγο μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια, παίρνετε λίγη ποσότητα από το μίγμα και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Ρίχνετε σε πιάτο την Τρούφα και κυλάτε τα σοκολατένια τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Διατηρήστε τα τρουφάκια σοκολάτας στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy