Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής για παιδιά

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, διοργανώνει δωρεάν μαθήματα ζαχαροπλαστικής για παιδιά 6-12 ετών, στο πλαίσιο της σωστής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλης της οικογένειας.

Προσκαλώντας τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά στα μαθήματα ζαχαροπλαστικής ο Οργανισμός επισημαίνει τα εξής:

Τι προσφέρει η δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, αλλά κ στους γονείς, μέσω των εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής; Με το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής τα παιδιά διευρύνουν τη φαντασία τους, μαθαίνουν να εκτελούν βήμα βήμα μια συνταγή και χαίρονται με το τελικό αποτέλεσμά της, εξασκούν την λεπτή κινητικότητα, τη συγκέντρωση, την αφοσίωση, το ομαδικό πνεύμα και την δημιουργικότητα, μαθαίνουν τα σωστά και υγιεινά διατροφικά χαρακτηριστικά των συστατικών που περιέχονται στη συνταγή και μικρά μυστικά που θα τους δώσουν την σίγουρη επιτυχία στο τελικό αποτέλεσμα.

Σημαντικό το γεγονός ο,τι δεν αξιοποιούν το πρωινό τους μπροστά στην τηλεόραση!

Τα υλικά δε που χρησιμοποιούνται είναι εγγυημένα υγιεινά προκειμένου να διασφαλιστεί και ο μη εθισμός στη ζάχαρη, βασική προϋπόθεση για την υγεία.

Πόσο καμάρι μπορεί να χωρέσει το βλέμμα ενός παιδιού όταν μέσα στα μικρά χεράκια του έχει τα δικά του γλυκά και τα προσφέρει στη μαμά ή τον μπαμπά, που σίγουρα και για εκείνους είναι τα πιο νόστιμα γλυκά του κόσμου!

Επίσης είναι χρήσιμο να τονίσουμε ο,τι την ώρα που το παιδί απασχολείται, ο γονιός έχει λίγο ελεύθερο χρόνο για τον ίδιο!

Tα μαθήματα ζαχαροπλαστικής διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία  με την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 210-6135611

Μετάβαση στο περιεχόμενο