Ενημέρωση και ευχαριστήρια σε όλους όσοι σπεύδουν κάθε φορά ως εθελοντές αιμοδότες,αλλά και σε εκείνους που έρχονται για πρώτη φορά, δυναμώνοντας το κίνημα εθελοντών αιμοδοτών στην Ελλάδα..

Σαν δήμος έχουμε ταχθεί κάτω από την σημαία της αιμοδοσίας. Κάναμε μία νέα αρχή, τα τελευταία 4 χρόνια, ενώνοντας τις δυνάμεις μας όλοι οι φορείς αιμοδοσίας της πόλης μας με αρωγό τον Δήμο μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού. Κοινές ημερομηνίες, διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, αύξηση εθελοντών αιμοδοτών και μονάδων αίματος.
Ενσωματώσαμε με κάθε τρόπο σε όποια προσπάθεια κάνουμε ενωμένοι και με τους συλλόγους αιμοδοσίας της πόλης μας μεταξύ των οποίων και η Εκκλησία, τις αρχές όπως η προσφορά, η ισότητα και η αλληλεγγύη δίνοντας πραγματικό νόημα στην έκφραση : για τον συνάνθρωπο.

Μας ενδιαφέρει να καταφέρουμε να μετατραπεί κάθε προσπάθεια σε αιμοδοτικό κίνημα και όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα να γίνουμε όλοι μαζί μία οικογένεια.

Κάθε μας κίνηση είναι στοχευμένη στην αύξηση εθελοντών αιμοδοτών, αλλά κυρίως αυτή την δύσκολη περίοδο για τους συμπολίτες μας που δίνουν μάχη για την ζωή τους λόγω covid-19, να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες αίματος.

Υγιείς νέοι άνθρωποι, παλιοί εθελοντές αιμοδότες, που έχουν όλοι βαθιά μέσα τους την φιλοσοφία του υγιή εθελοντή αιμοδότη γίνονται μέρος της προσπάθειας μας, του κινήματος αυτού για ζωή.

Απευθυνόμαστε με πολύ αγωνία σε όλους τους ανθρώπους εκείνους που μοιράζονται τον ίδιο τρόπο σκέψης , ζωής, το ίδιο ιδανικό, και πασχίζουμε να τους φέρουμε όλους πιο κοντά στην εθελοντική αιμοδοσία με ένα αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής δράσης χωρίς να έχει να κάνει με κανενός είδους ανταπόδοση.

Ήδη Εθελοντές γιατροί, νοσοκομειακό προσωπικό, σύλλογοι, πολίτες, προσωπικό,όλοι κάθε φορά γινόμαστε μία γροθιά και το αποτέλεσμα δικαιώνει κάθε προσπάθεια κάθε αγώνα κοινής συσπείρωσης, πέρα από πολιτικές και τακτικές που γίνονται για να γίνονται..

Η προσέλευση του κόσμου τόσο στις ετήσια προγραμματισμένες όλων των φορέων αιμοδοσίας της πόλης μας που εντάχθηκαν εξ΄αρχής στην προσπάθεια μας αυτή, αλλά και στις έκτακτες αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν στον δήμο μας και εκτός δήμου, ειδικά το τελευταίο διάστημα, δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος του τελικά και μας δικαιώνει απόλυτα ως προς τις ενέργειες μας.
Εδώ αποδείχθηκε η ουσία και ποιοι την υπηρετούν.. Και την υπηρετεί όλη η κοινωνία..

Μόνο ευγνωμοσύνη μπορούμε να νοιώθουμε για την σταδιακή επίτευξη αυτών που στοχεύουμε: Την αυτάρκεια αίματος στη χώρα μας με σύγχρονο τρόπο και με ένα καινούργιο πνεύμα. Διότι η ζωή μας είναι πολύτιμη και η ζωή των παιδιών μας και των παιδιών τους..

Προσωπικά ευχαριστώ όλους όσοι μας εμπιστεύθηκαν και συμπορεύονται μαζί μας στον ιερό αυτό σκοπό για την ζωή.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ,το Γ.Ν. Σισμανόγλειο -Αμαλία Φλέμινγκ και το Γ.Ν Λαϊκό για την εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια για έναν κοινό στόχο, αυτόν της ενδυνάμωσης του κινήματος των εθελοντών αιμοδοτών για την επάρκεια αίματος στην Ελλάδα μας.

Συνεχίζουμε…

*Επόμενη έκτακτη αιμοδοσία στις 21 Ιουνίου 2020 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων
*Επόμενη προγραμματισμένη αιμοδοσία στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού μας κάθε έτος, ως φορείς αιμοδοσίας του δήμου μας, την 1η Σεπτεμβρίου 2020 στον χώρο εκδηλώσεων του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Άνω Βριλήσσια.

Με εκτίμηση
Β.ΑΡΣΕΝΗ-ΛΑΜΠΡΟΥ
Αντιδ/ρχος Κοιν.Πολιτικής & Αγωγής Υγείας
Πρόεδρος Ο.Κ.Π.Α.Δ.Β

Προηγούμενο άρθροΥποστήριξη καρκινοπαθούς από τον ΟΚΠΑΔΒ και το Κοινωνικό μας Φαρμακείο!
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΚΠΑΔΒ-ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ:Ξεκινάμε το πρόγραμμα δωρεάς μαλλιών “Χάρισε Δύναμη”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων