Ημέρα της ψυχικής υγείας σήμερα και είναι χρήσιμο να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τα ουσιώδη συστατικά τα οποία αυτή αποτελείται:

– η ικανότητα του ατόμου να δημιουργεί στενούς
συναισθηματικούς δεσμούς τους οποίους απολαμβάνει
– η ικανοποιητική προσαρμογή του στις αντιξοότητες της ζωής
– η ορθολογική κρίση και την διορατικότητα στη λήψη αποφάσεων
– η επιθυμία του για αυτοπραγμάτωση
– η σημαντική ικανότητα αυτογνωσίας του
– η συμμετοχή του στο κοινωνική σύνολο
– η ικανότητα του να βιώνει και να διαχειρίζεται όλα τα
συναισθήματα

Από την άλλη πλευρά η ύπαρξη μιας διαταραχής δεν αποτελεί προσωπική ανεπάρκεια ή αποτυχία του ατόμου που υποφέρει από αυτήν. Η ψυχική υγεία είναι παραμελημένη και το αντίκτυπο αφήνει το αποτύπωμα του πάνω στα παιδιά, τους ενήλικες και την κοινωνία.

Τα πρώτα βήματα για την αντιμετώπιση της αόρατης πανδημίας των ψυχικών διαταραχών περιλαμβάνουν: Πρόληψη, εκπαίδευση του κοινού, παροχή κατάλληλης περίθαλψης, ανάπτυξη ανθρωπίνων πόρων, κατάλληλη συνεργασία ανάμεσα στους ειδικούς της ψυχικής υγείας, καταγραφή της ψυχικής υγείας σε κοινοτικό επίπεδο, συνεργασία με άλλους φορείς όπως πχ. σχολεία , εργασία, δικαστικό σύστημα, κοινωνικές υπηρεσίες κοκ

Οι παγκόσμιες μέρες καλώς υπάρχουν κατά τη γνώμη μου. Οι μέρες αυτές τραβούν την προσοχή του κόσμου που αλλάζει μέσα από τη γνώση.

Νάνσυ Ψημενάτου

#Καταθλιπτικές διαταραχές #Διαταραχές #χρήση #ουσιών #σχιζοφρένεια #Alzheimer

Στον Δήμο μας στο Κοινωνικό Οργανισμό λειτουργεί δομή Ψυχολογικής διάγνωσης και υποστήριξης, Συμβουλευτική Ζεύγους & Οικογένειας,στα δημοτικά ιατρεία (Λ.Πεντέλης 62), Για ραντεβού τηλ. 210-8045564

Προηγούμενο άρθροΙατρείο Μνήμης
Επόμενο άρθροΚέντρο Κοινότητας:Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αίτησης για το επίδομα 600 ευρώ για τη χορήγηση βοηθήματος σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το 2020!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων