ΔΗΜΟΤΙΚΑ  ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

(από το 2016)

Τηλ.: 210-8045564

Παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με ιδιαίτερη έμφαση στην προληπτική ιατρική και την προαγωγή υγείας.

Μεριμνά για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών διαφόρων ειδικοτήτων.

Συνεργάζεται με το Γ.Ν Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ μέσω του οποίου διεξάγονται μικροβιολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις, και πραγματοποιείται εσωτερική συνταγογράφηση.

Υλοποιεί προγράμματα συμβουλευτικής υγείας και εν γένει φροντίδας υγείας είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με τις υπόλοιπες οργανικές μονάδες του τμήματος.

Παρέχει υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και οδηγίες για την διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων και για φαρμακευτική αγωγή.

Συνεργάζεται με τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου, τους Γιατρούς της Καρδιάς, του ς Γιατρούς χωρίς Σύνορα, και είναι ενταγμένο στο δίκτυο Κοινωνικών και Δημοτικών Ιατρείων και Φαρμακείων της Αττικής.

Παρέχει υπηρεσίες φυσικοθεραπείας με στόχο την ανάπτυξη, διατήρηση και αποκατάσταση της κίνησης και λειτουργικότητας, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής.

Παρέχει δωρεάν φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία μητρώου αιμοδοτών.

Οργανώνει, υλοποιεί και συμμετέχει σε προγράμματα επιμόρφωσης, ερευνητικά, αγωγής και προαγωγής υγείας, πρόληψης, αξιολόγησης, αποκατάστασης για νοσήματα και τραυματικές/παθολογικές καταστάσεις (π.χ προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης, ιατρείο μνήμης κ.α).

Προωθεί τη συνεργασία και ένταξη της υπηρεσίας σε αντίστοιχα προγράμματα και δραστηριότητες που υλοποιούνται από επιστημονικούς, ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς, επαγγελματικούς φορείς, δομές παροχής Υγείας, ή φορείς της Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Διοίκησης με αποδέκτες το προσωπικό του Οργανισμού, άλλους επιστήμονες και τους χρήστες των υπηρεσιών του Οργανισμού.

Μεριμνά για την εκπαίδευση σπουδαστών και φοιτητών σχετικών επιστημών που διενεργούν την πρακτική τους άσκηση ή των ανέργων που προσλαμβάνονται για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Ιατρικές Ειδικότητες:

Για τις ευπαθείς ομάδες
-Παθολόγος
-Παιδίατρος
-Γυναικολόγος
-Ορθοπεδικός
-Οδοντίατρος
-Ογκολόγος
-Καρδιολόγος
-ΩΡΛ
-Οφθαλμίατρος

Για όλους τους κατοίκους του Δήμου Βριλησσίων

-Ψυχίατρος
-Νευρολόγος
-Ψυχολόγοι
-Φυσικοθεραπευτής
– Ιατρείο Πόνου
-Ιατρείο Μνήμης
–Σχολή Θηλασμού
– Διαβητολογικό Ιατρείο

-Διατροφολογία (αφορά όλους τους κατοίκους του Δήμου Βριλησσίων)
-Ψυχολογική Διάγνωση και Υποστήριξη ανηλίκων και ενηλίκων (από το 2014)

Επιπλέον ισχύουν:

Δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας με πλήθος ιατρικών ειδικοτήτων, ανοιχτή σε όλους τους κατοίκους του Δήμου με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Λειτουργεί με εθελοντές ιατρούς και εθελόντριες στην γραμματειακή υποστήριξη.
Παιδίατρος-Παθολόγος-ορθοπεδικός χειρουργός-καρδιολόγος-ΩΡΛ-οδοντίατρος-γυναικολόγος-ογκολόγος-αναισθησιολόγος-Ψυχίατρος-Νευρολόγος-διαβητολόγος
Σε αυτό εντάσσονται επίσης και τα παρακάτω ιατρεία
• Γραφείο Ψυχολογικής Διάγνωσης -Υποστήριξης & Συμβουλευτική Ζεύγους και Οικογένειας
• Λογοθεραπεία
• Ιατρείο Μνήμης- Ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης –Σχολή Φροντιστών για άτομα ΑμεΑ
• Ιατρείο Πόνου συνεργασία με την ΠΑΡΗΣΥΑ
• Τράπεζα Αίματος
• Φυσικοθεραπεία
• Σχολή Γονέων
Συνεργάζεται με τους ιατρούς του κόσμου, τους γιατρούς της καρδιάς, την Ψυχογηριατρική Εταιρία, την Γηριατρική εταιρία, την ΠΑΡΗΣΙΑ, το Γ.Ν Σισμανόγλειο, το Διαδημοτικό Δίκτυο, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) καθώς και το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο χώρο λειτουργεί και υποσταθμός ΕΚΑΒ 166

Skip to content