Σχεδόν το 80 τοις εκατό των καρδιακών επεισοδίων μπορεί να προληφθεί, οι καρδιαγγειακές παθήσεις εξακολουθούν να αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία της γυναίκας.

*Σημάδια και συμπτώματα
Είναι επιτακτική ανάγκη οι γυναίκες να μάθουν τα προειδοποιητικά σημάδια και τα συμπτώματα των καρδιακών παθήσεων και του εγκεφαλικού επεισοδίου, να επισκέπτονται τακτικά έναν γιατρό και να μαθαίνουν το οικογενειακό τους ιστορικό.

*Σημεία και συμπτώματα καρδιακής προσβολής

Άβολη πίεση, συμπίεση, πληρότητα ή πόνος στο κέντρο του στήθους σας. Διαρκεί περισσότερο από λίγα λεπτά ή εξαφανίζεται και επιστρέφει.
Πόνος ή δυσφορία στο ένα ή και στα δύο χέρια, στην πλάτη, στο λαιμό, στο σαγόνι ή στο στομάχι.
Δύσπνοια με ή χωρίς δυσφορία στο στήθος.
Άλλα σημάδια, όπως ξέσπασμα σε κρύο ιδρώτα, ναυτία ή ζάλη.
Όπως και με τους άνδρες, το συνηθέστερο σύμπτωμα καρδιακής προσβολής των γυναικών είναι ο πόνος στο στήθος ή η δυσφορία.

Όμως οι γυναίκες είναι κάπως πιο πιθανό από τους άνδρες να παρουσιάσουν μερικά από τα άλλα κοινά συμπτώματα, ιδιαίτερα δύσπνοια, ναυτία / έμετο και πόνο στην πλάτη ή στη γνάθο.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, όλα αυτά είναι συμπτώματα καρδιακής προσβολής στις γυναίκες. Είναι επίσης συμπτώματα που οι γυναίκες συχνά εξαλείφουν ως γρίπη, άγχος ή απλά αισθάνονται κάτω από τον καιρό – που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.
*Αιτίες καρδιακής προσβολής στις γυναίκες
Οι καρδιακές προσβολές συμβαίνουν όταν η ροή του αίματος στην καρδιά εμποδίζεται από τη συσσώρευση πλάκας στις στεφανιαίες αρτηρίες. Ενώ η αρχική αιτία μπορεί συχνά να επικεντρωθεί στους συνηθισμένους υπόπτους – βαριούς καπνιστές, άτομα με τρόπο ζωής υψηλής πίεσης ή σε άτομα που είναι υπερβολικά υπέρβαροι – οι μη συνηθισμένοι ύποπτοι μπορεί επίσης να διατρέχουν υψηλό κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Οι καρδιακές παθήσεις είναι ο νούμερο 1 δολοφόνος γυναικών, γι ‘αυτό είναι επιτακτική ανάγκη οι γυναίκες να μάθουν τα προειδοποιητικά σημάδια και συμπτώματα, να επισκέπτονται τακτικά έναν γιατρό και να μαθαίνουν το οικογενειακό τους ιστορικό.

*Τι να κάνετε κατά τη διάρκεια καρδιακής προσβολής
Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημεία ή συμπτώματα:

Μην περιμένετε να ζητήσετε βοήθεια. Καλέστε το ΕΚΑΒ, φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες τους ή προσπαθήστε με κάποιον δικό σας να φτάσετε αμέσως σε νοσοκομείο.
Μην οδηγείτε τον εαυτό σας ή μην κάνετε κάποιον να σας οδηγήσει στο νοσοκομείο εκτός εάν δεν έχετε άλλη επιλογή.
Προσπαθήστε να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο ήρεμοι και πάρτε βαθιές, αργές αναπνοές ενώ περιμένετε τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης.

*Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα συμπτώματα μιας καρδιακής προσβολής
Οι γυναίκες που θεωρούνται υγιείς συχνά κάνουν λάθος διάγνωση των συμπτωμάτων μιας καρδιακής προσβολής επειδή δεν πιστεύουν ότι θα μπορούσε να συμβεί σε αυτές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να μάθετε για τις καρδιακές παθήσεις και το εγκεφαλικό επεισόδιο, να γνωρίζετε τους αριθμούς σας, να ζείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να γνωρίζετε τους παράγοντες κινδύνου των καρδιακών παθήσεων.

***Σύντομα στα Δημοτικά Ιατρεία : Καρδιολογικό Ιατρείο πρόληψης και Αγωγής Υγείας για τις γυναίκες κάτω των 45 και άνω των 45

Προηγούμενο άρθροΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ: Γιατί οι νέοι αψηφούν την πανδημία;
Επόμενο άρθροΙΑΤΡΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ: Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ 21 Σεπτεμβρίου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων