Σκλήρυνση κατά πλάκας: Οι τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο
H Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι μία χρόνια νόσος, η οποία προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.
?Παρουσιάζεται κυρίως σε νέα άτομα, ηλικίας 20-40 ετών. Οι γυναίκες προσβάλλονται συχνότερα από τους άνδρες σε αναλογία 3:1.
?Στην σκλήρυνση κατά πλάκας, το περίβλημα που προστατεύει τις νευρικές ίνες (μυελίνη) καταστρέφεται με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η μετάδοση μηνυμάτων από τον εγκέφαλο προς το σώμα αλλά και το αντίστροφο. Οι βλάβες που επέρχονται μπορεί να είναι μόνιμες ή αναστρέψιμες.
?Η νόσος μπορεί να προκαλέσει μόνιμη αναπηρία.
Μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ανθυγιεινή διατροφή παίζει ρόλο στην εμφάνιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
?Ειδικότερα, μελέτες σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως οι σκανδιναβικές χώρες, σχετικά με την επίδραση των διατροφικών παραγόντων στην εκδήλωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, συσχέτισαν θετικά την υψηλή κατανάλωση των παρακάτω τροφών με τον κίνδυνο απομυελίνωσης και εμφάνισης πολλαπλής σκλήρυνσης:
Ζωικό λίπος -κόκκινο κρέας -αλλαντικά -γλυκά – πλήρες μη παστεριωμένο γάλα.
Πηγή: onmed.gr
Προηγούμενο άρθροΚοινωνικό Παντοπωλείο:?Από την παράσταση “Ο Πέτρος και ο Λύκος”,με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.
Επόμενο άρθροΣας περιμένουμε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί, σε μία συναυλία με τον ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ στις 16-7-2021 και ώρα 21:00 /ΘΕΑΤΡΟ ΝΤΑΜΑΡΙ-ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων