Σκλήρυνση κατά πλάκας: Οι τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο
H Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι μία χρόνια νόσος, η οποία προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.
?Παρουσιάζεται κυρίως σε νέα άτομα, ηλικίας 20-40 ετών. Οι γυναίκες προσβάλλονται συχνότερα από τους άνδρες σε αναλογία 3:1.
?Στην σκλήρυνση κατά πλάκας, το περίβλημα που προστατεύει τις νευρικές ίνες (μυελίνη) καταστρέφεται με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η μετάδοση μηνυμάτων από τον εγκέφαλο προς το σώμα αλλά και το αντίστροφο. Οι βλάβες που επέρχονται μπορεί να είναι μόνιμες ή αναστρέψιμες.
?Η νόσος μπορεί να προκαλέσει μόνιμη αναπηρία.
Μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ανθυγιεινή διατροφή παίζει ρόλο στην εμφάνιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
?Ειδικότερα, μελέτες σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως οι σκανδιναβικές χώρες, σχετικά με την επίδραση των διατροφικών παραγόντων στην εκδήλωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, συσχέτισαν θετικά την υψηλή κατανάλωση των παρακάτω τροφών με τον κίνδυνο απομυελίνωσης και εμφάνισης πολλαπλής σκλήρυνσης:
Ζωικό λίπος -κόκκινο κρέας -αλλαντικά -γλυκά – πλήρες μη παστεριωμένο γάλα.
Πηγή: onmed.gr
Previous articleΚοινωνικό Παντοπωλείο:?Από την παράσταση “Ο Πέτρος και ο Λύκος”,με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.
Next articleΣας περιμένουμε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί, σε μία συναυλία με τον ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ στις 16-7-2021 και ώρα 21:00 /ΘΕΑΤΡΟ ΝΤΑΜΑΡΙ-ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy