Σύμφωνα με μελέτες η επαρκής διατροφική πρόσληψη βιταμινών με αντιοξειδωτική ικανότητα, μικροστοιχείων και φυτοχημικών συστατικών, όπως και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων Ω3, Ω6 και Ω9 έχει αποδεδειγμένα προστατευτική δράση!
Η ντομάτα, το βερίκοκο και το ροδάκινο είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως λυκοπένιο, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και β-καροτένιο, και έχουν αντηλιακή δράση, ενώ μάλιστα προσφέρουν υψηλό δείκτη προστασίας!?
Στην κατηγορία των τροφίμων που ασκούν προστατευτική δράση απέναντι στον ήλιο ανήκουν και τα δημητριακά όπως και οι ξηροί καρποί?
Δρ. ‘Αννα Παπαγεωργίου
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Previous articleΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ:?Πώς να βοηθήσετε την κόρη σας να αντιμετωπίζει τα «κακά κορίτσια» του σχολείου!
Next article?Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy