Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ (19-23/7/2021) .
Στο πλαίσιο της πρόληψης Υγείας για όλους, που προγραμματίζει ο ΟΚΠΑΔΒ στα Δημοτικά Κοινωνικά Ιατρεία του Δήμου Βριλησσίων, μέσω ιατρικών εξετάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ολοκληρώθηκε και η Εβδομάδα Προληπτικού Ελέγχου Οστεοπόρωσης που πραγματοποιήθηκε στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Βριλησσίων.
Η εξέταση αυτή διήρκεσε 5 ημέρες και περιελάμβανε μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας και εν συνεχεία έλεγχο των αποτελεσμάτων από τον Ορθοπεδικό του Δημοτικού Ιατρείου του Δήμου μας.
Σκοπός του προγράμματος είναι να ανακαλύψουμε φαινομενικά υγιείς γυναίκες άνω των 45 ετών οι οποίες πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.
Η μέτρηση πραγματοποιήθηκε σε 100 γυναίκες εκ των οποίων τα 47 άτομα ήταν φυσιολογικοί,τα 45 είχαν οστεοπενία και τα υπόλοιπα 8 βρέθηκαν με οστεοπόρωση.
Πολύ σημαντική η διαπίστωση ότι ο στόχος της προσπάθειας μας μέσω των Ιατρείων του Δήμου, να υπάρχει τακτική και ουσιαστική μέριμνα για προληπτικές εξετάσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι η συχνότητα της εξέτασης αυτής θα πρέπει να γίνεται ανά έτος.
Ευχαριστούμε πολύ το Ε.Δ.Δ.Υ.Π για την παραχώρηση του μηχανήματος μέτρησης Οστικής Πυκνότητας.
Previous article?Τρίτη 27/7/2021 πραγματοποιείται έλεγχος covid-19 στην πλατεία Αναλήψεως,από κλιμάκιο του ΕΟΔΔΥ προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του ιού.
Next articleΔημοτικά Ιατρεία:✅Ας θυμηθούμε ξανά τα μαθήματα πρώτων βοηθειών που παρακολουθήσαμε προ covid-19- ▶️ Έρχεται υψηλή θερμοκρασία. Αν νιώσετε τα παρακάτω συμπτώματα, μπορεί να έχετε εξάντληση από τη ζέστη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy