Όλα όσα είπε η Αλεξάνδρα Καππάτου ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος στον Ανέστη Συμεωνίδη στο  STAR.GR- 23/06/2022

Προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν στη χθεσινή (22/06) απονομή των Mad Video Music Awards 2022 στο Κλειστό Γήπεδο Taekwondo, όταν ξέσπασε άγριος καυγάς μεταξύ γνωστών trappers. Οι δημοφιλείς στο νεανικό κοινό εκπρόσωποι της trap, Snik και Light, καθώς και άτομα της συνοδείας τους πιάστηκαν στα χέρια, παίζοντας ξύλο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων, ενώ πολλοί μιλούν σήμερα για επιβεβαίωση της βίας που εκφράζει η μουσική αυτή.

Πόσο μπορεί να επηρεάσει η trap τους εφήβους, που αποτελούν το κυρίαρχο κοινό αυτού του είδους της μουσικής;«Τα τραγούδια αυτά περιλαμβάνουν διάφορα στοιχεία που έχουν να κάνουν με προσβλητικές φράσεις, σεξιστικά μηνύματα και μια κουλτούρα για ναρκωτικά, εργαλειοποίηση της γυναίκας, εύκολο τρόπο απόκτησης υλικών αγαθών και γενικότερα περνούν μηνύματα, τα οποία διαφέρουν πάρα πολύ από το αξιακό σύστημα που εμείς θα επιθυμούσαμε να έχουν τα παιδιά μας», ανέφερε στο star.gr η Αλεξάνδρα Καππάτου, ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος.

Η Έλενα Παπαρίζου βρισκόταν δίπλα στο σημείο όπου έγινε ο καβγάς του Light με τον Snik Η Έλενα Παπαρίζου βρισκόταν δίπλα στο σημείο όπου έγινε ο καβγάς του Light με τον Snik Ειδικότερα, αναφερόμενη στις εικόνες από τα Mad Video Music Awards 2022, σημείωσε ότι στα μάτια των εφήβων, ίσως επιβεβαιωθούν τα μοντέλα συμπεριφοράς που προβάλλονται στους στίχους της trap μουσικής.«Τα περισσότερα από αυτά τα τραγούδια δεν καταδικάζουν τη βία, αλλά την προωθούν.

Τα παιδιά μπορεί να θεωρήσουν ότι είναι κάτι πολύ εντυπωσιακό όλο αυτό που έχει γίνει και πολύ φαντασμαγορικό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που τελικά συνέβη. Μέσα από αυτά τα τραγούδια τα παιδιά αδυνατούν να διαχειριστούν μία σύγκρουση ή κάποιες καταστάσεις», ανέφερε.

Δείτε σχετικά με το θέμα

https://www.star.gr/eidiseis/ellada/589761/mad-vma-giati-akoyn-trap-moysikh-oi-efhboi-pws-ephreazontai

https://akappatou.gr/5-logoi-poy-akoyn-trap-moysiki-oi-efivoi-po/?fbclid=IwAR1V2lummvvMrpNgUXLDR3BA1PkfLgRMDai0r8F6bIa-n5JX6c99_EF7EjI

 

 

Previous article🛑ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΡΙΚΟΣ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

I accept the Privacy Policy