Σχετικά με την ασφαλή διαδικασία η οποία αποτελεί εχέγγυο για την επιστροφή των μαθητών –τριων , των (3) τάξεων του Λυκείου στα θρανία, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
1) η πραγματοποίηση self test σε καθηγητές και μαθητές πρέπει να γίνεται από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του (ΘΕΤΙΚΟ ή ΑΡΝΗΤΙΚΟ) να δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η λειτουργία της οποίας ξεκινάει σήμερα το απόγευμα.
2) Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό θα εκδίδεται βεβαίωση ή θα αποστέλλεται sms για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) σε δημόσια δομή υγείας.
3) Το αρνητικό self test θα πιστοποιείται από βεβαίωση την οποία ο μαθητής θα πρέπει να επιδεικνύει στον καθηγητή κατά την είσοδο στο σχολείο ενώ τυχόν θετικό self test θα πρέπει να δηλώνεται στο testing.gov.gr.
4) Χωρίς βεβαίωση οι μαθητές θα τίθενται εκτός τηλεκπαίδευσης.
5) Η πλατφόρμα καταχώρησης θα ανοίγει μόνο με τον ΑΜΚΑ μαθητών, εκπαιδευτικών.
6) Επισημαίνεται ότι το self test είναι υποχρεωτικό για μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς
7) Τα κιτ για τα ανήλικα τέκνα τα παραλαμβάνουν οι γονείς ή οι νόμιμοι κηδεμόνες τους από το φαρμακείο. Μαζί με το κιτ του self test, παραλαμβάνονται από τον φαρμακοποιό και οι γραπτές οδηγίες για τη σωστή λήψη του δείγματος.
· Υπενθυμίζεται ότι κάθε πολίτης δικαιούται ένα δωρεάν self test την εβδομάδα, τέσσερα το μήνα, για διάστημα δύο μηνών, τα οποία μπορεί να προμηθευτεί με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής του ταυτότητας από το φαρμακείο.
Μαζί με το κιτ του self test, παραλαμβάνονται από τον φαρμακοποιό και οι γραπτές οδηγίες για τη σωστή λήψη του δείγματος.
Β . Αρσένη -Λάμπρου
Προηγούμενο άρθροΣυμμετέχουμε στη διαδικτυακή επίδειξη του προγράμματος MATP των Special Olympics Hellas τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του Covid19
Επόμενο άρθρο?Αλληλεγγύη για όλους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων