Γεφυρώνοντας Γενεές – μία ιστορία Διαφορετικότητας, Ισότητας, Συμπερίληψης
▶️Η έκθεση με τίτλο Γεφυρώνοντας Γενεές – μία ιστορία Διαφορετικότητας, Ισότητας, Συμπερίληψης είναι κάτι👇 παραπάνω από μια όμορφη έκθεση φωτογραφίας. Επιπλέον αυτού, αντιπροσωπεύει μια συμμετοχική προσπάθεια να απαντήσουμε στο ερώτημα: ❓Πώς μπορεί να αποτυπωθεί φωτογραφικά
η Διαφορετικότητα, η Ισότητα και η Συμπερίληψη;
👇Η δράση εμπνέεται από την ιαπωνική φιλοσοφία Kyosei, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας και στρατηγικής της Canon, όπου οραματίζεται οργανισμοί και άνθρωποι -ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή κουλτούρας- να συμβιώνουν και να συνεργάζονται αρμονικά για το κοινό καλό και να συμβάλλουν στην ευημερία της κοινωνίας.
👏Γιαγιάδες και παππούδες με τα εγγόνια τους, τα οποία είναι παιδιά Δημοτικού ηλικίας 6-12 ετών, συμμετείχαν σε μία σειρά εργαστηρίων που επικεντρώνονται στις θεματικές της Διαφορετικότητας, της Ισότητας, της Συμπερίληψης και της Φωτογραφίας.
👇Την πρωτοβουλία αυτή διατρέχουν δύο βασικές αρχές: η οικοδόμηση ενός ασφαλούς πλαισίου έκφρασης και δια βίου μάθησης και η ανάπτυξη μίας ισότιμης και συνεργατικής δυναμικής μεταξύ δύο διαφορετικών γενεών. Στην εποχή μας, δεν προσφέρονται πολλές ευκαιρίες συνεργασίας, εκτός της οικογένειας, μεταξύ γιαγιάδων και παππούδων με τα εγγόνια τους.▶️ Ενθαρρύνοντας τη δημιουργία κοινών εμπειριών που συμβάλλουν στην αποδοχή της διαφορετικότητας και στην αντιμετώπιση διαγενεακών προκαταλήψεων, οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, αντλούν έμπνευση από το προσωπικό βίωμα για να αποτυπώσουν φωτογραφικά τις θεματικές της δράσης.
Παράλληλα, διεξήχθει ένας διαγωνισμός φωτογραφίας από τη φωτογραφική κοινότητα Photo Contest.
☑️Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων και του διαγωνισμού παρουσιάζεται μέσα από τις φωτογραφίες και τις αφηγήσεις των συμμετεχόντων σε αυτή την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Γεφυρώνοντας Γενεές – μία ιστορία Διαφορετικότητας, Ισότητας, Συμπερίληψης».
Προηγούμενο άρθροΤετάρτη 21.6.2023 από τις 09.30-15.00 θα διεξαχθεί καθιερωμένος έλεγχος COVID-19 στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου μας
Επόμενο άρθροΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕΤΑΑ ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ & ΚΔΑΠ/ΜΕΑ 2023-2024

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων